Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Mediului vrea să atragă o finanţare de peste 6 milioane euro pentru îmbunătăţirea prognozelor meteo şi a sistemelor de avertizare

wheather.com
prognoza meteo

Ministerul Mediului vizează atragerea unei finanţări de peste 6 milioane de euro pentru un proiect ce urmăreşte îmbunătăţirea prognozelor meteo şi a sistemelor de avertizare, notează instituţia pe pagina oficială de Facebook.

Subiectul a fost dezbătut, în această săptămână, de către reprezentanţii Ministerului Mediului, ai Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) şi cei ai Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Citește și: Atenție! A fost prezentată ancheta DIICOT în cazul Luizei, pas cu pas

Discuţiile au fost conduse de către secretarul de stat din ministerul de resort, Iulian Stana, şi directorul general al ANM, Elena Mateescu, alături de Cezar Caleap, secretar de stat în cadrul MFE.

Potrivit sursei citate, printre obiectivele avute în vedere se află: îmbunătăţirea performantelor tehnice a trei radare meteorologice, dotarea a 45 staţii din cadrul Reţelei naţionale şi modernizarea sistemelor de vizualizare-diseminare.

De asemenea, a fost adus în discuţie stadiul pregătirii proiectului "Asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul de investiţii INFRAMETEO" (POIM).

Citește și: Mircea Badea explodează din nou! Dacă-ți permiți să pui întrebări, ești cu rușii, ești cu corupții

Obiectivul acestuia este realizarea aplicaţiei de finanţare, inclusiv a documentelor suport aferente proiectului de investiţii, a cărui valoare estimată este de aproximativ 43,8 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.