Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Muncii anunță: Amenzi de peste 4 milioane de lei pentru stațiile GPL

Facebook
GPL

Amenzi de peste 4.000.000 de lei au dat angajații Inspecției Muncii angajatorilor care desfășoară activități de depozitare și comercializare a carburanților auto tip GPL.

Sancțiunile au fost date în urma unor controale făcute de Inspecția Muncii în perioada 28 august - 31 octombrie. Au fost făcute 5.640 de controale în urma cărora s-au aplicat 4.143 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.177.300 de lei, potrivit mediafax.

De asemenea, au fost depistate 30 de cazuri de muncă nedeclarată, din care 18 situații în care persoanele prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă.

Printre cele mai frecvente deficienţe constatate în domeniul relațiilor de muncă se numără primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă, nerespectarea legislației privind timpul de muncă, iar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost depistate nereguli, cum ar fi lipsa atestatelor de examinare „in situ”, de la INSEMEX Petroșani, pentru toate instalaţiile care funcionează în mediu potenţial exploziv, lipsa dovezilor că echipamentul individual de protecţie (EIP) este confecționat din materiale care nu produc descărcări electrostatice, lipsa verificării periodice a rezistenței de dispersie a prizelor de pământ, lipsa echipamentului individual de protecţie adecvat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.