Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Muncii: 'Cetăţenii trebuie să rămână în centrul preocupărilor Uniunii Europene'

romania uniunea europeana ue

Cetăţenii trebuie să rămână în centrul preocupărilor Uniunii Europene, iar demersurile noastre trebuie să se concretizeze prin asigurarea unui nivel de trai sporit pentru aceştia, a declarat secretarul general adjunct în Ministerul Muncii, Daniela-Lenuţa Moroşanu, la Reuniunea informală a Comitetului pentru Ocuparea Forţei de Muncă (EMCO) care a avut loc la Bucureşti, potrivit agerpres.ro.

"Doresc să vă asigur că Preşedinţia română la Consiliul Uniunii Europene va continua să depună toate eforturile pentru avansarea subiectelor din domeniul Muncă şi Afaceri Sociale la nivel european. Cetăţenii trebuie să rămână în centrul preocupărilor Uniunii Europene, iar demersurile noastre trebuie să se concretizeze prin asigurarea unui nivel de trai sporit pentru aceştia", a declarat Daniela Moroşanu, citată într-un comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Citește și: Oreste îl spulberă pe Cozmin Gușă! De ce nu-l susține nimeni acum, când Realitatea a dat faliment

Comitetul pentru Ocuparea Forţei de Muncă este principalul organism consultativ din domeniu pentru miniştrii Muncii, Ocupării forţei de muncă şi ai Afacerilor sociale din cadrul Consiliului pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale (EPSCO).

Reuniunea informală EMCO de la Bucureşti a avut loc în contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La eveniment au participat directorul pentru ocupare şi guvernanţă socială din Direcţia Generală Ocupare, Afaceri Sociale şi Incluziune (DG EMPL) din cadrul Comisiei Europene, Barbara Kauffmann, directorul de cercetare în cadrul unităţii Viaţa Profesională a Eurofound, Isabella Biletta, şi directorul specialist din Ministerul Muncii şi Afacerilor Sociale din Norvegia, Jiří Klaška.

Citește și: Lovitură de grație pentru Guvern! Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră

Comitetul a dezbătut şi concluziile conferinţei "Mobilitatea forţei de muncă un element de bază pentru asigurarea echilibrului pe piaţa muncii", organizată la Bucureşti în perioada 2-3 aprilie.

"Discuţiile programate la această reuniune a Comitetului pentru Ocuparea Forţei de Muncă vizează în mod prioritar modul în care poate fi operaţionalizat în măsuri concrete Pilonul European al Drepturilor Sociale, în special din perspectiva mobilităţii forţei de muncă, a sprijinului financiar disponibil, a impactului progresului tehnologic asupra necesarului de competenţe pentru forţa de muncă. Concluziile dumneavoastră vor fi abordate, cu siguranţă, şi în cadrul următorului Consiliu EPSCO, care este programat să se desfăşoare săptămâna viitoare la Bucureşti", a transmis ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

Citește și: Avertisment serios al lui Rareș Bogdan, după OUG-ul anunțat de Guvern: ‘Stați să vedeți ce începe’

Temele de discuţie au vizat mobilitatea forţei de muncă intracomunitară, modul în care Pilonul European al Drepturilor Sociale poate fi operaţionalizat în măsuri concrete, în special din perspectiva instrumentelor financiare disponibile, impactul deficitelor de forţă de muncă pe pieţele muncii din statele membre UE şi impactul progresului tehnologic asupra necesarului de competenţe pentru forţa de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.