Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul polonez privind digitizarea critică noile reguli prevăzute de UE pentru drepturile de autor pe internet

click

Ministerul polonez privind digitizarea a criticat noile reguli prevăzute de Uniunea Europeană care au drept scop schimbarea modului în care companiile de internet folosesc produse media, muzicale, de ştiri şi alte conţinuturi postate pe internet, informează vineri site-ul TheNews.pl,potrivit Agerpres.

Parlamentul European s-a pronunţat miercuri, cu 438 de voturi ''pentru'' şi 226 de voturi ''împotrivă'', în favoarea unor noi măsuri ce au drept scop reducerea pirateriei pe internet şi creşterea profiturilor artiştilor de pe urma unor lucrări disponibile pe internet. Criticii au avertizat însă că noile măsuri ar putea limita libertatea pe internet şi ar duce la cenzură. 

Într-un comunicat difuzat joi, ministerul polonez a afirmat că preconizatele măsuri contravin unei propuneri de compromis care a fost elaborată în iulie în timpul preşedinţiei bulgare a UE şi care a inclus poziţia guvernului polonez.

Citește și: Un şofer din Franța a intrat în plin cu maşina într-o mulţime de oameni

Propunerea respectivă a suferit modificări ulterior, în cursul unei dezbateri în Parlamentul European, astfel că ea nu mai este acceptabilă, a precizat ministerul polonez, adăugând că este preocupat să existe siguranţa ca orice noi reguli să nu afecteze libertatea cuvântului. 

Odată cu ''unda verde'' dată către europarlamentari noilor măsuri propuse, pasul următor îl reprezintă negocierile cu Comisia Europeană şi cu ţările membre în mod individual, pentru reconcilierea diferitelor lor poziţii, votul final urmând să aibă loc anul viitor, potrivit unor relatări din presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.