Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul rus al Apărării anunță intrarea forțelor speciale cecene în estul Ucrainei

reutersmedia.net
ceceni

Grupul "Ahmat" al forţelor speciale cecene a lansat o ofensivă în direcţia oraşului Mariinka din Doneţk, în estul Ucrainei, a anunţat vineri Ministerul rus al Apărării, relatează CNN şi Reuters, conform news.ro.

Oraşul Mariinka, acum în ruine, a fost pe linia frontului încă de la începutul invaziei, luptele corp la corp printre dărâmături continuând aproape zilnic. Armata ucraineană a declarat că există unităţi cecene în diferite puncte de-a lungul liniilor de front din regiunea Doneţk.

"Prieteni, unităţile cecene au primit un nou ordin de redesfăşurare a forţelor lor. Teritoriile Republicii Populare Doneţk devin zona lor de responsabilitate", afirmase liderul cecen Ramzan Kadîrov, miercuri, pe Telegram. "Conform ordinului, luptătorii unităţilor cecene trebuie să înceapă operaţiunile active de luptă şi să elibereze o serie de aşezări", a anunţat el.

Kadîrov conduce forţe paramilitare considerabile care, deşi fac parte în mod oficial din structurile de securitate ruseşti, îi sunt personal loiale. În timpul unei vizite la Kremlin, în luna martie, liderul cecen i-a spus lui Putin că forţele sale din Ucraina vor ajuta Rusia "să lupte până la finalul victorios".

Comandantul forţelor Ahmat, Apti Alaudinov, a declarat joi că forţele sale au fost mutate într-o "altă zonă" în vederea pregătirii unei contraofensive, dar nu a precizat unde se află trupele sau unde se duc.

Fără critici

Împreună cu grupul de mercenari Wagner condus de Evgheni Prigojin, trupele din Republica rusă Cecenia au fost una dintre principalele forţe motrice ale ofensivei Moscovei în Ucraina.

Spre deosebire de Prigojin, care a atacat în repetate rânduri conducerea militară a Rusiei, liderul cecen Ramzan Kadîrov s-a abţinut în ultima vreme să se facă ecoul criticilor la adresa Ministerului Apărării. De atunci, membrii celor două grupări s-au certat în mod deschis, iar joi unul dintre aliaţii apropiaţi ai lui Kadîrov l-a catalogat pe Prigojin - care tocmai şi-a retras forţele din estul Ucrainei -0 drept un blogger care ţipă tot timpul că are probleme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.