Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății anunță că peste 10000 de fiole de Cisplatinum, medicament folosit în oncologie, urmează să fie recepționate în depozitele agreate

medicamente

Peste 10.000 de fiole de Cisplatinum, medicament folosit în oncologie, a fost livrat, săptămâna trecută, în România în depozitele agreate de producător, iar unităţile sanitare se pot aproviziona în baza contractelor de achiziţii publice, anunţă, miercuri, Ministerul Sănătăţii, informează Mediafax.

“Săptămâna trecută, au fost livrate în România 10.250 de fiole de Cisplatinum, în depozitele agreate de producător, de unde unităile sanitare se pot aproviziona în baza contractelor de achiziţii publice. Astăzi mai sunt în depozitele agreate de producător 9.610 doze de Cisplatinum. Dintre cei trei producători de Cisplatinum înregistrati în CANAMED, în prezent mai livrează în România un singur producător, căruia i s-a solicitat să suplimenteze livrările până la rezolvarea legală a posibilităţii achiziţionarii de Cisplatin de pe piaţa liberă”, se arată într-un comunicat de presă trimis de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, luna aceasta au fost achiziţionate, pe nevoi speciale, 1.350 de doze de Bleumocin şi 32.000 de doze de Folinat de Calciu.

Vezi și: Diana Păun motivează nevoia de a înființa un plan de îmbunătățire a educației pentru sănătatea consumatorului și pacientului

“Zilele trecute au fost achiziţionate 32.000 de doze de Folinat de Calciu, reprezentând necesarul pe un an de zile, iar unele spitale s-au aprovizionat deja. Necesarul anual a fost stabilit prin cumulul solicitărilor tuturor unităţilor sanitare cu profil oncologic în contract cu casele de asigurări de sănătate. (...) În unităţile sanitare din ţară există în prezent 87.000 de doze de Osetron, sub formă de tablete. De asemenea, exista în cantităţi suficiente produsul Granisetron cu aceeaşi indicaţie terapeutică, atât tablete, cât şi fiole”, se mai arată în sursa citată.

Ministerul Sănătăţii informează că analizează modificarea legislaţiei, astfel încât să fie asigurată continuitatea în aprovizionarea cu medicamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.