Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății și CNAS cer anchetă la Bihor. Bodog a trimis Corpul de control

www.agerpres.ro
ministerul sănătății

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, și conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au cerut directorului CJAS Bihor să dispună de urgență demararea unei anchete administrative prin care să stabilească adevărul și să identifice persoanele vinovate, în cazul pacienților care ar fi fost supuși la un ''tratament nedemn și degradant'' la Casa Județeană de Asigurări.

Totodată, ministrul Sănătății a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control la CJAS Bihor.

Citeşte şi: Lovitură GREA la CNAS. Pe cine vizează procurorii anticorupţie

''Cercetarea administrativă este un demers legal și absolut necesar pentru a face lumină în acest caz, câtă vreme sunt implicate persoane cu statutul de funcționar public'', se arată într-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Totodată, ministrul Sănătății a solicitat conducerii Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor să realizeze cât mai repede toate verificările necesare și să prezinte autorităților concluziile acestei anchete, în vederea identificării și sancționării tuturor vinovaților.

Potrivit Ministerului Sănătății, derapajul înregistrat la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor este unul deosebit de grav și, ca urmare, ministrul a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control al MS, în colaborare cu Direcția generală monitorizare control și antifraudă CNAS, la CAS Bihor.

Această echipă mixtă de anchetă va efectua cercetări extinse la CAS Bihor, activitatea sa desfășurându-se în paralel cu ancheta administrativă, se mai arată în comunicat.

''Ministrul Sănătății își exprimă dezaprobarea totală față de astfel de fapte și îndeamnă toți lucrătorii din domeniul sănătății să își desfășoare activitatea zilnică demonstrând cea mai mare considerație posibilă față de nevoile persoanelor pe care le sprijină'', informează MS.

Prim-ministrul Mihai Tudose i-a cerut, miercuri, ministrului Sănătății, Florian Bodog, să-i demită pe cei responsabili de faptul că mai multe persoane cu handicap locomotor au fost "aduse și abandonate pe un hol" la Casa de Asigurări de Sănătate din județul Bihor.

Întreg scandalul s-a declanşat după ce postul de televiziune Digi 24 a difuzat mai multe imagini surprinse la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, unde doi pacienți, imobilizați la pat, au fost duși pe targă la ghișeele instituției.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vântu, atac FURIBUND de după gratii la Iohannis, Dragnea şi Tudose .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.