Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătăţii din Indonezia: Numărul copiilor decedaţi după ingerarea unor siropuri suspecte a ajuns la 195

washingtonpost.com
sirop de tuse

Numărul copiilor diagnosticaţi cu insuficienţă renală acută în Indonezia ca urmare a ingerării unor substanţe nocive prezente în siropuri medicale a ajuns la 324, dintre care 195 au decedat, iar 27 sunt în continuare spitalizaţi, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din această ţară, potrivit AFP.

Indonezia s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de insuficienţă renală acută începând cu luna august, ceea ce a dus la demararea unei anchete şi la interzicerea generală a vânzărilor şi a reţetelor pentru siropuri şi medicamente lichide, potrivit Agerpres.

Cele mai multe dintre cazuri s-au înregistrat la copii cu vârste sub cinci ani, a indicat Mohammad Syahril, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, cu prilejul unei conferinţe de presă. Potrivit unui bilanţ precedent, publicat pe 21 octombrie, numărul deceselor era de 133.

Testele au scos la iveală că cele mai multe dintre decese au fost atribuite unor siropuri contaminate cu cantităţi în exces de etilenglicol şi dietilen glicol, două produse chimice utilizate în produse industriale precum antigelul, a precizat Mohammad Syahril.

Autorităţile sanitare indoneziene au importat până în prezent 246 de flacoane-antidot destinate pacienţilor, cele mai multe fiind furnizate de Singapore şi Australia. Aceste medicamente au avut rezultate semnificative, a precizat Ministerul Sănătăţii din Indonezia.

Luna trecută, Agenţia pentru supravegherea alimentelor şi medicamentelor (BPOM) a numit cinci siropuri care conţin un nivel periculos de substanţe nocive şi a ordonat ca acele produse să fie retrase de pe piaţă şi distruse.

Agenţia a anunţat apoi o listă cu 156 de siropuri necontaminate cu substanţe nocive şi a îndemnat părinţii şi profesionişti din sănătate să nu utilizeze alte medicamente lichide în afara celor aflate pe acea listă.

Poliţia a demarat o anchetă ce vizează trei companii farmaceutice locale. Două dintre ele au rămas temporar fără licenţă şi nu mai pot produce siropuri medicale.

Înaintea acestui episod, Ministerul indonezian al Sănătăţii raporta în general între două şi cinci cazuri de insuficienţă renală acută pe lună.

Indonezia a anunţat acest număr mare de decese după o dramă similară în Gambia, stat din Africa de Vest, unde 66 de copii au murit, iar autorităţile locale au deschis o anchetă pentru a stabili dacă acele decese au fost asociate unor siropuri importate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat la începutul lunii octombrie că a descoperit ''cantităţi inacceptabile'' de dietilen glicol şi de etilenglicol în patru siropuri pentru tuse de producţie indiană responsabile pentru decesul copiilor din Gambia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.