Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății, GAFĂ de proporții: 'au uitat' faptul că purtarea măștii este obligatorie/ Reacția lui Ludovic Orban

ms

Purtarea măștii este obligatorie în spațiile închise, iar amenzile pot ajunge până la 2500 de lei. Pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății, acolo unde autoritățile ne recomandă să ne informăm doar din surse oficiale, masca a ajuns să fie doar o recomandare.

Citește și: Scenariu: Reintrare în stare de urgență pe 1-3 august (studiu)

”7. Utilizați mască de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave

Organizația Mondială a Sănătății, recomandă folosirea măștii de protecție doar în cazul în care suspectați că ați fost contaminat cu noul coronavirus, și prezentați simptome de tuse, strănut, sau în cazul in care acordați asistență unei persoane care este suspectă de a fi infectată cu noul coronavirus. (O calatorie recenta în China sau zonele in carantina din Europa, cu simptome respiratorii).

UTILIZAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE – ajută și limitează răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde. Nu este necesar a se folosi măști de protecție suprapuse una peste alta.”, se arată pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății.

content-image

Premierul Ludovic Orban susține că ar fi vorba despre o eroare umană, iar acest text a rămas pe site din perioada stării de urgență.

”Aceste recomandări probabil au rămas de mult pe site. Avem o hotărâre de Guvern, iar obligativitatea este să fie purtată în spații închise și unde există interacțiune umană.

După ce particip la un astfel de eveniment îmi schimb masca. Nu pot să vă zic de câte ori o schimb, dar o schimb destul de des.”, a spus Ludovic Orban.

Autorităţile au instituit obligația de a purta mască de protecţie în spaţiile comerciale, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise, pe toată perioada stării de alertă, adică perioada 18 mai-16 iunie 2020.

Amenda pentru lipsa măştii în locurile amintite este cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei şi este prevăzută în Legea 55/2020 privind starea de alertă, în vigoare din 18 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.