Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății îi dă de gol pe medicii din Suceava: 'Au refuzat să poarte echipamente de protecţie'

Inquam Photos / Octav Ganea
ionel oprea

Secretarul de stat Ionel Oprea, care coordonează echipa militară de conducere de la Spitalul Judeţean Suceava, a declarat, vineri, că o parte din personal a refuzat să poarte echipamentele de protecţie, de aceea s-a ajuns la un număr atât de mare de infectări, anunță news.ro.

”În mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau să poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicaţiile pentru care aici sunt atât de mulţi medici şi asistenţi infectaţi cu COVID-19. Dar acest comportament se va schimba şi oamenii au înţeles că trebuie să poarte echipamentele de protecţie”, a declarat generalul-maior Ionel Oprea, pentru Monitorul de Suceava.

Citește și: Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: E o etapă pe care am reușit să o întârziem cât mai mult posibil

Potrivit acestuia, există echipamente suficiente, resursa umană fiind o problemă care trebuie rezovată cât mai curând, astfel încât unitatea sanitară să fie operaţională la capacitate maximă într-o săptămână.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, un număr de 474 de cadre medicale sunt infectate cu COVID - 19, 318 dintre acestea fiind din Suceava.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi secretarul de stat Ionel Oprea au mers, joi, la Suceava după ce noua conducere a Spitalului Judeţean a demisionat.

Citește și: Ministru Muncii, Nelu Tătaru: Există în stoc un număr de teste suficient

Ionel Oprea va rămâne la Spitalul Judeţean pentru gestionarea situaţiei şi coordonează echipa militară de conducere, formată din colonelul medic Daniel Derioiu şi directorul medical - locotenent-colonel medic Dinu Chioralia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.