Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătăţii organizează examenul de rezidenţiat în 8 decembrie. Sunt așteptați peste 4. 700 de candidaţi

Wikipedia
medici spital doctori dentisti

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, joi, că va organiza duminică, 8 decembrie 2019, concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Peste 4.700 de candidaţi s-au înscris deja, cu cinci zile înainte de încheierea înscrierilor, relatează News.ro.

Citește și: Ce se întâmplă în organism după ce bei sucuri acidulate - Rezultatele sunt de-a dreptul șocant

Potrivit MS, la fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Cu 5 zile înainte de finalizarea înscrierilor şi-au depus dosarele de participare un număr de 4.733 de candidaţi, conform datelor centralizate de la direcţiile de sanătatre publică, cifra fiind în dinamică.

Anul acesta sunt scoase la concurs 4.710 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire. Sunt 3.960 locuri şi posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară şi 256 farmacie şi 96 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie ( MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI).

Pentru această sesiune, Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu 558 numărul posturilor şi locuri pe domeniul medicină, faţă de numărul de absolvenţi.

”Echipa ministerului face eforturi pentru a nu exista disfuncţionalităţi în procesul de organizare şi pentru ca toţi candidaţii să beneficieze de condiţiile optime de înscriere şi desfăşurare a concursului. Am cerut ca acest concurs să se desfăşoare în spiritul corectitudinii şi al transparenţei, principiile acestei guvernări. Niciun absolvent care reuşeşte să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară, nu va rămâne pe dinafară. Vom găsi soluţii pentru aceşti tineri. Trăim într-o ţară în care resursa umană este deficitară. Le urez tinerilor colegi medici mult succes şi spor la învâţat”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Înscrierea candidaţilor a început în data de 7 noiembrie şi se va finaliza în 19 noiembrie 2019.

Acestea se fac tot prin direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie.

În premieră, Ministerul Sănătăţii a prelungit programul de înscriere la direcţiile de sănătate publică în zilele de sâmbătă, între orele 09.00 şi 14.00.

Transmiterea listelor cu candidaţii înscrişi de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti la Ministerul Sănătăţii se va face până cel târziu 22 noiembrie 2019.

Ministerul Sănătăţii a prevăzut ca centralizarea listelor şi repartizarea candidaţilor pe centre universitare să se realizeze cel târziu în data de 25 noiembrie 2019, iar afişarea pe site-ul rezidenţiat.ms.ro a listelor cu candidaţii admişi în concurs, pe centre universitare şi domenii să fie făcută în 27 noiembrie 2019.

Sesizarea de către candidaţi a eventualelor erori de redactare se va face până cel târziu 29 noiembrie 2019, iar în 5 decembrie se va afişa pe site-ul rezidenţiat.ms.ro şi pe site-urile facultăţilor de medicină şi farmacie repartizarea candidaţilor pe săli în funcţie de domeniul pentru care s-au înscris.

În perioada 17-19 decembrie 2019 se va face alegerea posturilor/locurilor de candidaţi în funcţie de punctajul obţinut.

Între 6-14 ianuarie 2020, viitorii rezidenţi vor semna contractele individuale de muncă cu unităţile sanitare, iar între 14-16 ianuarie se va face repartiţia pe clinici de pregătire.

Încadrarea în unităţile medicale ca rezidenţi este prevăzută în 1 februarie 2020.

Exemenul ar fi trebuit să aibă loc în 17 noiembrie, dar a fost amânat din cauză că nu exista un ministru al Educaţiei care să semneze ordinele necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.