Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul ucrainean al agriculturii: Exporturile de cereale ar putea fi plafonate

arcpublishing.com
cereale-ucraina

Ucraina ar putea exporta maximum două milioane tone de cereale pe lună dacă Rusia refuză să ridice blocada asupra porturilor ţării de la Marea Neagră, a avertizat marţi Taras Vîsoţki, adjunctul ministrului pentru Politică Agrară şi Alimentaţie, transmite Reuters. Ucraina este al patrulea mare exportator de cereale din lume.

În prezent, Ucraina încearcă să exporte vastele sale depozite de cereale prin transportul rutier, feroviar şi fluvial, pentru a evita o criză alimentară globală, dar aceste rute sunt afectate de constrângeri legate de capacitate.

Înainte de invazia Rusiei din 24 februarie, Ucraina exporta până la şase milioane tone de cereale pe lună. După ce livrarea cerealelor prin porturile de la Marea Neagră a fost oprită, peste 20 milioane tone de cereale sunt blocate în silozurile ţării.

"Cred că am atins limita. Cea mai mare cantitate pe care o putem exporta este de aproximativ două milioane tone pe lună", le-a spus Vîsoţki într-un mesaj video participanţilor la conferinţa de la Londra a Consiliului Internaţional al Cerealelor (IGC).

Chiar dacă este ridicată blocada porturilor, Ucraina ar avea nevoie de aproximativ şase luni pentru a demina apele din jurul porturilor sale de la Marea Neagră, astfel încât nu se poate realiza aprovizionarea, a explicat oficialul de la Kiev.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.