Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul ucrainean al Apărării: 'Moscova schimbă compoziția etnică în teritoriile ocupate'

The New York Times
Lyman Donbass

Moscova transferă cetăţeni ruşi din minorităţi şi regiuni defavorizate în teritoriile pe care le ocupă în Ucraina pentru a schimba compoziţia etnică şi socială a acestora şi a-şi stabili dominaţia asupra acestor zone, a denunţat miercuri, pe contul său de Telegram, ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Ţara agresoare încearcă să schimbe compoziţia etnică a populaţiei din teritoriile ucrainene ocupate temporar", a scris aceasta, precizând că cea mai susţinută campanie de colonizare are loc în provincia estică Lugansk, ocupată aproape în întregime de Rusia.

Pentru a atinge acest obiectiv, a explicat Maliar, "guvernul rus a iniţiat relocarea pe scară largă a unui număr semnificativ de persoane de diferite etnii", provenind în special din "grupuri cu venituri mici" şi din "regiuni îndepărtate ale Rusiei".

Aceşti noi colonişti primesc locuinţe, locuri de muncă, credite şi asistenţă financiară din partea autorităţilor pentru a le permite să se stabilească şi să înceapă o viaţă nouă în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, de unde populaţia originară a fugit în masă.

Kievul a denunţat în repetate rânduri practicile de colonizare ale Rusiei în teritoriile pe care aceasta, direct sau prin intermediul miliţiilor sale separatiste de tip marionetă, le controlează în Ucraina de la anexarea Crimeii şi proclamarea republicilor populare pro-ruse din Donbas în 2014.

Potrivit guvernului de la Kiev, Rusia încearcă, prin aceste înlocuiri de populaţie, să elimine identitatea ucraineană din aceste zone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.