Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii conservatori din Austria vor demisiona în cazul în care cancelarul Sebastian Kurz va fi destituit

Sebastian Kurz

Miniştrii din Partidul Poporului din Austria (ÖVP, conservator) au anunţat joi că vor demisiona în cazul în care cancelarul Sebastian Kurz va fi destituit, după ce acesta din urmă a fost plasat sub investigaţie sub bănuiala de dare de mită, transmite Reuters.

''Va exista o participare a ÖVP la acest guvern numai dacă Sebastian Kurz se află la conducerea sa'', au afirmat miniştrii ÖVP într-o declaraţie, potrivit Agerpres.ro.

Anterior, Verzii, partenerii conservatorilor la guvernare, au pus sub semnul întrebării capacitatea cancelarului Sebastian Kurz de a mai rămâne în funcţie şi au anunţat că au invitat alte partide parlamentare la consultări pentru a discuta paşii următori.

Principalele trei partide de opoziţie i-au cerut lui Kurz să demisioneze în lumina anchetei procurorilor, deşi nu toate doresc alegeri anticipate.

Citește și: BREAKING | Șeful guvernului austriac, cercetat de procurori pentru dare de mită / Percheziții la sediul partidului

Procurorii austrieci au anunţat miercuri că l-au plasat sub anchetă pe Sebastian Kurz, împreună cu alte nouă persoane, sub bănuiala de abuz de încredere, corupţie şi mită, cu diferite grade de implicare. Cancelarul a negat orice nereguli.

Există suspiciunea că, începând din 2016 când Sebastian Kurz încerca să preia şefia ÖVP, Ministerul de Finanţe, aflat sub conducerea conservatorilor, a plătit pentru sondaje şi acoperire favorabile tânărului politician într-un cotidian.

Kurz este investigat sub suspiciunea de sperjur într-un dosar separat, în care de asemenea neagă că ar fi comis nereguli.

Sebastian Kurz afirmă că nu va demisiona, dar aceste dosare reprezintă o încercare politică majoră pentru el, după ce scăpase relativ neatins din scandalul unei înregistrări video compromiţătoare din 2019 care a pus capăt coaliţiei sale cu Partidul Libertăţii, de extremă dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.