Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii de externe din G20 s-au reunit în Italia: Lupta împotriva pandemiei, problemele climatice şi ajutorul pentru Africa, printre temele abordate

en.xinfinance.com
summit g20

Lupta împotriva pandemiei de coronavirus, problemele climatice şi ajutorul pentru Africa sunt trei subiecte majore incluse pe ordinea de zi a reuniunii miniştrilor de externe din ţările membre ale G20, de marţi, la Matera, în sudul Italiei, relatează dpa.

Din componenţa Grupului celor mai importante 20 de economii ale lumii fac parte SUA, China, India, Rusia, Germania şi UE. Discuţiile de la Matera prefaţează summitului liderilor G20, preconizat să aibă loc la Roma la sfârşitul lunii octombrie, potrivit agerpres.ro.

Ministrul german de externe Heiko Maas a declarat înaintea reuniunii că participanţii vor pune accentul pe modul în care poate fi redresată economia mondială criza provocată de epidemia de COVID-19 şi pe aspectele legate de pregătirea unei strategii de combatere a altor posibile provocări sanitare viitoare.

'A venit timpul să adaptăm structurile mondiale din domeniul sănătăţii în perspectiva unor viitoare crize sanitare', a subliniat Heiko Maas.

G20 s-a pus deja de acord asupra asupra principiilor privind aprofundarea cooperării în domeniul digital la Summitul mondial pe probleme de sănătate în luna mai. Potrivit acestora, nu ar mai trebui să existe interdicţii de export sau blocaje în lanţul de aprovizionare, aşa cum s-a întâmplat în timpul actualei pandemii.

Reuniunea G20 la nivel de miniştri de externe marchează de asemenea ultima etapă a turneului de o săptămână a secretarului de stat american Antony Blinken în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.