Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii de interne din UE vor avea o reuniune extraordinară pentru a analiza evenimentele recente din Afganistan

europarl.eu
Comisia europeana UE

Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor avea marţi o reuniune extraordinară consacrată analizării ultimelor evoluţii din Afganistan şi consecinţelor acestora pentru securitatea şi migraţia în interiorul blocului comunitar, a anunţat preşedinţia slovenă a Consiliului UE, transmite Reuters.

Detaliile reuniunii ministeriale vor fi discutate joi seară de către ambasadorii statelor membre, după ce marţi au început schimburile de opinie la nivel de experţi în legătură cu evenimentele recente din Afganistan, potrivit agerpres.ro.

În urmă cu două zile, Uniunea Europeană le-a cerut Statelor Unite, la un summit virtual al G7, să securizeze aeroportul din Kabul ''oricât timp va fi necesar'' pentru realizarea operaţiunii de evacuare a afganilor consideraţi a fi în pericol după ce talibanii au preluat puterea.

Reacţia a survenit după ce Pentagonul a anunţat că nu şi-a schimbat planul de a încheia până pe 31 august operaţiunea de evacuare din Afganistan şi retragerea trupelor americane din această ţară.

Tot marţi, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că Uniunea Europeană va suplimenta ajutorul umanitar pentru afganii din ţară şi din jurul acesteia până la peste 200 milioane de euro de la nivelul actual de 50 milioane. ''Acest ajutor umanitar se va adăuga contribuţiilor statelor membre în sprijinul poporului Afganistanului'', a scris ea pe Twitter.

Ajutorul va fi condiţionat de respectarea drepturilor omului şi ale femeilor, a indicat un oficial al Uniunii Europene, potrivit căruia aceasta va stabili câţi bani vor merge direct către Afganistan şi câţi către ţări vecine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.