Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniștrii PNL, mai vizibili decât partenerii de la PSD luna trecută. Ministrul demisionar Sorin Cîmpeanu conduce topul

www.edupedu.ro
Operatori presa

Miniștrii PNL ocupă în luna septembrie, potrivit unui studiu, locul întâi cu cele mai multe mențiuni în presa scrisă, online, radio și TV, urmată de echipa de miniștrii PSD și UDMR. Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a fost cel mai mediatizat ministru al cabinetului Ciucă, se spune în studiul Media Trust.

Miniștrii cabinetului Ciucă sunt citați în 66.373 de materiale, astfel: echipa de miniștri PNL ocupă locul întâi cu cele mai multe mențiuni în presa scrisă, online, radio și TV, urmată de echipa de miniștri PSD și UDMR, potrivit unui studiul vizibilității partidelor politice generate de miniștrii cabinetului Ciucă, în presa scrisă, presa online, radio și TV în perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2022. Referințele îi citează în calitate de miniștri ai cabinetului Ciucă.

Miniștrii PNL au înregistrat 33.046 de menţiuni, cu 6.683 mai multe decât în luna august. Miniștrii PSD sunt citați în 24.744 de materiale, cu 11.423 mai puține decât în cursul lunii august și cei UDMR cu 8.583 mențiuni în mass-media din România - presă scrisă, presă online, radio și TV, cu 430 mai
puține față de luna precedentă.

La nivelul audienței pe toate mediile, presă scrisă, online, radio și TV, în perioada monitorizată, se identifică prezența miniștrilor PNL pe prima poziție - fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PNL în medie de peste 33 ori de ori pe lună (ajungând la 570,949,964 de contacte), urmați de miniștrii PSD, ceea ce se traduce prin faptul că audiența însumată a informațiilor despre aceștia a ajuns la fiecare român mai mult de 27 de ori într-o lună (463,758,182 contacte). Fiecare român a putut auzi mesajele UDMR în medie de 10 ori într-o lună (186,482,857 contacte).

Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 septembrie 2022, un număr de 1.754 articole în presa scrisă, cu 413 mai puține decât în luna august. Dintre aceștia, echipa de miniștri PNL înregistrează 883 articole în presa scrisă, echipa de miniștri PSD înregistrează 797 articole iar miniștrii UDMR sunt citați în 74 de materiale în presa scrisă.

Sorin Cîmpeanu a fost cel mai mediatizat ministru al cabinetului Ciucă în luna septembrie. El înregistrează înregistrează 340 de materiale în presa scrisă, fiind cel mai vizibil ministru al cabinetului Ciucă. Pe locul doi se află Virgil Popescu, iar pe locul trei Lucian Bode.

Sorin Grindeanu a fost este cel mai mediatizat ministru PSD în presa scrisă în perioada monitorizată, 1-30 septembrie 2022, înregistrând 176 referințe în presa scrisă, urmat de Marius Budăi și Petre Daea.

UDMR se remarcă prin ministerul sportului, reprezentat prin Carol-Eduard Novak, cu 38 de mențiuni în presa scrisă din România, urmat de Tanczos Barna și Cseke Attila.

Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 septembrie 2022, un număr de 5.276 de referințe pe posturile TV. Dintre aceștia, miniștrii PNL înregistreză 2.441 de mențiuni la posturile TV, urmați de miniștrii PSD, cu 2.080 mențiuni la TV, și cei ai UDMR, care sunt citați în 755 materiale TV.

Membrii cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 septembrie 2022, un număr de 57.207 de mențiuni în online și social media monitorizate. Miniștrii PNL înregistreză 28.556 de materiale, în creștere față de luna precedentă când au înregistrat 23.634 . Miniștrii PSD înregistreză 21.192 de materiale pe portalurile online și social media monitorizate, în scădere față de luna august când au fost citați de 30.549 ori, iar cei ai UDMR au fost citați în 7.459 de materiale online, cu o mică scădere față de lunaaugust când au fost menționați în 7.539 de materiale.

Cel mai citat ministru din partea PNL este Sorin Cîmpeanu, cu 10.075 de materiale în online și social media. Virgil Popescu ocupă poziția a doua, cu 7.746 menționări, în creștere față de luna august când a fost citat în 5.833 de materiale. Următorul ministru PNL în topul vizibilității în online și social media, este Ioan Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu 2.409 mențiuni, cu 506 mai multe decât în august.

Miniștrii PSD au avut vizibilitate în scădere în online si social media. Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor și infrastructurii din partea PSD este cel mai citat, cu 4.579 de materiale, în scădere de la 5.698 menționări înregistrate luna precedentă.

Cel mai menționat ministru UDMR în online și social media este Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu 3.781 de materiale în mediul online și social media, în creștere față de luna august când a fost citat în 2.290 materiale.

În prezentul studiu, Vizibilitatea partidelor politice generată de miniștrii cabinetului Ciucă - Presă scrisă, presă online, radio și TV, pentru o analiză echilibrată și pentru păstrarea echidistanței în evaluarea mediatizării echipelor ministeriale, apariţiile premierului Nicolae Ionel Ciucă nu au fost incluse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.