Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru Finanțelor PROMITE că efectele crizei se vor EVAPORA RAPID: Economia își va reveni din a doua jumătate a anului

Inquam Photos / George Calin
florin citu

Efectele crizei generate în România prin măsurile draconice impuse în contextul pandemiei de coronavirus vor dispărea rapid. Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă, scenariul unei reveniri economice în V, în care efectele crizei indusă de epidemia de coronavirus se vor resimți cel mai puternic în trimestrul al doilea, iar creșterea va începe din trimestrul III, conform Mediafax.

Citește și: Se întâmplă în România, în plină stare de urgență: un bărbat a fost UCIS în bătaie, într-un scandal cu bâte și topoare

Scenariul, spune Cîțu, se bazează pe informațiile din economie și pe modelele macroeconomice ale ministerului. Pentru a face posibilă revenirea, în perioada următoare resursele vor fi direcționate către sectoarele economice cu valoare adăugaă mare.

Cîțu mai spune că epidemia nu a dus la pierderi de locuri de muncă, iar piețele financiare sunt optimiste.

Revenirea economică va fi susținută și de gradul scăzut de îndatorare al României, de faptul că zonele economice cele mai afactate de criză nu au o contribuție importantă la PIB.

Un risc pentru evoluția viitoară a economiei ar putea fi, spune ministrul, populismul, o creștere majoră a cheltuielilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.