Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru german: Dorim să acordăm asistență financiară R. D. Congo pentru combaterea Ebola

mirror.co.uk
Ebola virus

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că va căuta modalități prin care țara sa să ofere asistență financiară Republicii Democrate Congo, țară puternic afectată de o epidemie de Ebola, informează DPA, conform Mediafax.

„Nu putem continua să ne uităm cum virusul continuă să se extindă”, a declarat Maas, care se află într-o vizită în estul Republicii Democrate Congo, unde peste 2.000 de persoane au murit în ultimul an și alte 3.000 au fost infectate cu acest virus.

„În ciuda unor eforturi susținute, progresul obținut nu este cel la care am sperat”, a declarat Maas, care intenționează să discute cu coordonatorul Centrului de Răspuns pentru Ebola al Națiunilor Unite, David Gressly și cu președintele congolez, Felix Tshisekedi, despre un posibil ajutor financiar pentru țara africană.

Germania a alocat deja 4,4 milioane de dolari Republicii Democrate Congo de la izbucnirea epidemiei de Ebola. De asemenea, Berlinul a alocat milioane de dolari unor organizații precum Banca Mondială, Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Organizația Mondială a Sănătății, care desfășoară programe pentru combaterea Ebola.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.