Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german de externe: 'Nu se știe dacă Ucraina ar putea câștiga războiul!'

T-online
Annalena Baerbock

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, privește înapoi  după o jumătate de an de război în Ucraina și explică de ce continuă să excludă negocierile de pace cu Putin. Oficialul german a vorbit despre aceste subiecte într-un interviu acordat ZDF.

Nu se știe dacă Ucraina ar putea câștiga războiul, a declarat ministrul de Externe. Cu toate acestea, este pozitiv faptul că Putin nu a reușit încă să învingă țara, a declarat Annalena Baerbock.

Poate Ucraina să câștige războiul? Ministrul german de Externe Annalena Baerbock (Verzii): „Nu știm.” Așa este realitatea "brutală", precizează oficialul german.

Baerbock promite că vor "face totul pentru asta". Pentru că Ucraina luptă pentru libertatea sa, pentru țara sa și pentru pace de o jumătate de an, a spus Baerbock. "Dar și pentru ordinea europeană de pace".

Ziua independenței Ucrainei de astăzi este un "semnal de alarmă" pentru a analiza modul în care Ucraina poate continua să fie sprijinită. Cu toate acestea, alte livrări de arme din Germania merg pe o "linie fină", spune Baerbock. „Din păcate, situația de aici este de așa natură încât avem deficite absolute în propriile stocuri.”

Din punctul de vedere ucrainean, "desigur, livrări mai bune trebuie făcute ieri decât astăzi", spune ministrul de Externe. Cu toate acestea, Germania trebuie să gândească și pe termen mediu. Din cauza problemei armelor germane, industria de armament trebuie "să producă material hotărât pentru Ucraina".

Întrebată despre încrederea pierdută a țărilor partenere est-europene și baltice în politica externă germană, Baerbock recunoaște că "o mulțime de porțelan a fost distrusă (n. r.: în sens de pierdere a încrederii)". Cu toate acestea, acest lucru este valabil nu numai pentru ultimele luni, ci și pentru anii anteriori. Baerbock se referă în mod specific la gazoductul Nord Stream 2: „Rămânând la Nord Stream 2, nu am ascultat preocupările prietenilor noștri baltici și est-europeni”, a recunoscut Annalena Baerbock.

Partidul lui Baerbock a criticat deja masiv proiectul gazoductului în opoziție și a avertizat împotriva dependenței prea mari de energia rusă.

Dar nu numai prin Nord Stream 2, ci și în schimbul de armament greu cu partenerii est-europeni, care a fost discutat de săptămâni întregi, acesta a "eșuat", potrivit oficialului german. În general, Germania a fost "ezitantă" în livrarea de arme grele.

Acesta este un alt motiv pentru deteriorarea relațiilor cu Europa de Est și cu statele baltice, potrivit evaluării lui Baerbock. Acum sunt necesare livrări mai multe, rapide, suplimentare în toamnă, "pentru ca ucrainenii să se poată apăra acum", cere Baerbock. În același timp, trebuie să fim pregătiți și pentru faptul că războiul va continua și anul viitor. În următoarele săptămâni, Germania va livra ucrainei sistemul de apărare antiaeriană Iris-T. Alte sisteme urmează să urmeze în anul următor.

Având în vedere durata de șase luni a războiului, Baerbock a tras, de asemenea, o concluzie pozitivă. "Planul nebun" al președintelui rus Vladimir Putin nu a funcționat până acum "din fericire". Guvernul rus a avut ca obiectiv cucerirea Ucrainei în câteva zile și răsturnarea guvernului președintelui Volodimir Zelenski.

Baerbock continuă să considere că discuțiile cu guvernul rus despre încetarea războiului sunt greșite. Până pe 24 februarie, "totul a fost făcut" pentru a preveni diplomatic războiul, afirmă Baerbock.

„Președintele rus a decis să distrugă aceste negocieri de pace, acum distruge o țară nevinovată de șase luni”, a declarat  Annalena Baerbock.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.