Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru ucrainean: Vladimir Putin vrea să șteargă de pe fața pământului centrele istorice din marile orașe

alephnews.ro
bombardament razboi Ucraina

Oleksandr Tkachenko, ministrul ucrainean al culturii, a cerut forțelor occidentale „să închidă spațiul aerian al Ucrainei deoarece Rusia agresoare distruge siturile culturale”.

„Cele mai multe crime de război ale lui Putin în Ucraina sunt făcute din aer”, a spus ministrul Culturii, într-o declarație citată de CNN.

„Rachetele rusești și avioanele distrug cu intenție centrele istorice din marile orașe. Putin vrea să distrugă moștenirea culturală, să o șteargă de pe fața pământului... Un dictator nebun amenință să distrugă Catedrala Sf.Sofia din Kiev, o biserică aflată în patrimoniul UNESCO, construită în secolul 11”, a explicat Oleksandr Tkachenko.

Ministrul Culturii solicită închiderea spațiului aerian al Ucrainei. „Sute de victime inocente, distrugerea totală a bisericilor, catedralelor și muzeelor, acesta este prețul plătit pentru că spațiul aerian este încă deschis”, a adăugat ministrul Culturii.

Demnitarul a mai spus că în orașul Harkov, forțele rusești au bombardat catedrala unde se adăposteau localnici, dar și clădirile Universității Naționale de Artă și ale Academiei de Cultură.

În Ivankov, în apropierea Kievului, muzeul „faimoasei artiste Maria Pryimachenko, ale cărei opere au fost admirate de Pablo Picasso", a fost și el bombardat. Academia de Artă Decorativă și Design a fost, de asemenea, avariată în timpul conflictului.

„Lumea trebuie să oprească asta”, a încheiat ministrul Culturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.