Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru ucrainean: dacă explodează centrala de la Zaporojie va fi de 10 ori mai puternică decât Cernobîl

ip.index.hr
Cernobîl

Ministrul de Externe din Ucraina, Dmitro Kuleba, susține că o eventuală explozie care s-ar putea produce la centrala de la Zaporojie ar fi de 10 ori mai puternică decât explozia centralei de la Cernobîl.

Citește și: Nebunie totală. Rușii au atacat cea mai mare centrală atomică din Europa. La Zaporojie a izbucnit un incendiu puternic după bombardament (video)

”Dacă va exploda, va fi de 10 ori mai mare decât explozia de la Cernobîl. Rusii trebuie să oprească imediat focul, să lase pompierii să stabilizeze zona!”, scrie Dmitro Kuleba.

Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, relatează BBC, citând declaraţiile primarului localităţii învecinate Enerhodar, conform căruia focul ar fi fost provocat de bombardamentele ruseşti. Conform NEXTA, pompierii nu pot interveni pentru a stinge incendiul, din cauza bombardamentelor. Ministrul de Externe Dmytro Kuleba a anunţat că armata rusă trage din toate direcţiile asupra centralei, că focul a izbucnit deja, iar o explozie va fi de zece ori mai intensă decât cea de la Cernobîl. El a precizat că ruşii trebuie să se oprească imediat să permită intervenţia pompierilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.