Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul acuzat de plagiat iese la atac: 'Doar calomnii'

petre toba

Ministrul lui Dacian Cioloş iese la atac. Şeful Internelor, Petre Tobă se jură că nu a plagiat şi spune că teza sa de doctorat respectă toate normele şi că au fost spuse "multe neadevăruri" şi "calomnii" în ceea ce îl priveşte.

"Eu resping cu tărie toate aceste acuzaţii. Eu am respectat legea şi toate normele existente în momentul în care am elaborat teza de doctorat. Am respectat toate recomandările îndrumătorului de doctorat (...) Au fost spuse multe neadevăruri şi, chiar aş putea spune, multe calomnii", a declarat ministrul Petre Tobă.

Citeşte şi: Semnal de alarmă tras de Germania: Uniunea Europeană se destramă

Tobă a spus că, atunci când va fi înfiinţat un alt for care să analizeze tezele de dectorat ale demnitarilor, va cere o noua analiză a lucrării sale de doctorat. "Eu am solicitat Comisiei de Etică să facă această evaluare. Comisia a fost desfiinţată. Aştept creionarea acestui nou mecanism şi, în momentul în care acesta va fi operaţional, voi solicita imediat o nouă analiză", a adăugat Tobă, conform RTV.

Citeşte şi: Combina şpaga cu plăcerea: Judecătoarea lui Borcea, mărturisiri incredibile în instanţă

Petre Tobă, care a condus Poliţia Română în ultimii trei ani, a fost acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat, existând suspiciuni că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrări.

Consiliul Naţional de Etică (CNE), care urma să decidă dacă teza lui Petre Tobă a fost sau nu plagiată, a fost revocat de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, la începutul lunii decembrie. În aceste condiţii, teza de doctorat a ministrului de Interne, Petre Tobă va fi analizată de un alt for care urmează să fie creat.

Citeşte şi: Traian Băsescu îi face praf pe jurnalişti: Pe cine a luat în colimator

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.