Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Afacerilor Externe al Serbiei în vizită la Patriarhia Română

basilica.ro
palatul patriarhiei

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit, luni, la Palatul Patriarhiei, pe Nikola Selaković, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Serbia, aflat în vizită oficială în România, transmite MAE, potrivit news.ro.

Patriarhul României a subliniat importanţa pe care cele două Biserici Ortodoxe surori, Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Ortodoxă Sârbă, le-au avut în istoria şi spiritualitatea celor două popoare vecine şi prietene.

De asemenea, şeful Bisericii Ortodoxe Române şi-a exprimat speranţa intensificării legăturilor spirituale şi culturale dintre cele două Biserici şi popoare şi a apreciat deschiderea pentru dialog a Patriarhului Sârb, Preafericitul Părinte Porfirie.

Nikola Selaković a afirmat că întâlnirea cu Patriarhul României este „o binecuvântare”. În acelaşi timp, diplomatul a transmis salutări din partea Patriarhului Porfirie şi a preşedintelui Serbiei, Aleksandar Vučić, evidenţiind reînnoirea spirituală a Bisericii Ortodoxe Române în timpul păstoririi Patriarhului Daniel.

Ministrul sârb de Externe a transmis aprecierea statului său pentru susţinerea din partea României a integrităţii teritoriale a Serbiei.

Nikola Selaković a amintit despre soluţionarea schismei bisericeşti din Republica Macedonia de Nord, fapt pentru care Patriarhul României şi-a exprimat bucuria reconcilierii dintre Biserica Ortodoxă Sârbă şi Biserica Ortodoxă din Republica Macedonia de Nord.

În cadrul convorbirilor, Patriarhul României a subliniat importanţa schimburilor de studenţi teologi în consolidarea legăturilor fraterne dintre cele două Biserici Ortodoxe, precum şi a pelerinajelor organizate de credincioşii sârbi, în special, la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi, care este foarte iubită de poporul sârb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.