Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, va participa la reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiţie şi Afaceri Interne

Inquam Photos/ Octav Ganea
Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, se va afla în Statele Unite ale Americii, în zilele de 8 şi 9 noiembrie, unde va participa la reuniunea ministerială UE - SUA în domeniul Justiţie şi Afaceri Interne, informează Agerpres.

În cadrul acestei reuniuni la nivel înalt, la care este aşteptat să participe şi procurorul general al SUA, ministrul Carmen Dan va prezenta priorităţile viitoarei Preşedinţii a României la Consiliul UE în domeniul Afacerilor Interne, informează un comunicat de presă al MAI.

Reuniunea ministerială UE - SUA în domeniul JAI se organizează o dată pe semestru de către fiecare ţară aflată la preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Reuniunea din 8-9 noiembrie este organizată de Preşedinţia austriacă a Consiliului la Washington DC, potrivit cutumei create în acest domeniu, respectiv aceea că, în primul semestru, locul de desfăşurare se află în statul de reşedinţă al preşedinţiei în exerciţiu, iar în cel de-al doilea semestru în capitala SUA.

UE este reprezentată la Washington de miniştrii de Interne şi Justiţie ai Preşedinţiei austriece a Consiliului Uniunii, delegaţia României, având în vedere că ţara noastră va prelua Preşedinţia de la 1 ianuarie 2019, şi comisarii pentru migraţie, afaceri interne şi securitate. Delegaţia SUA este condusă de către procurorul general şi şeful Departamentului de Securitate Internă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.