Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, participă joi la un eveniment de gastronomie sustenabilă, dedicat celebrării Zilei Internaţionale de Conştientizare Asupra Risipei şi Deşeurilor Alimentare, informează ministerul de resort.
Astfel, vor fi formate şase echipe a câte cinci elevi, fiecare echipă reprezentând una dintre unităţile de învăţământ participante: Şcoala Profesională Specială pentru Deficienţi de Auz "Sf. Maria", Colegiul UCECOM "Spiru Haret", Colegiul Tehnologic "Viaceslav Harnaj", Şcoala Gimnazială Barbu Delavrancea, Colegiul Tehnic Dinicu Golescu şi Colegiul Economic "Viilor".
"Sub coordonarea unor bucătari profesionişti, fiecare grup de elevi va primi un coş cu ingrediente proaspete: legume, carne (peşte, pui, vită, porc), ierburi aromatice, condimente şi alte produse necesare pregătirii unor feluri de mâncare, toate provenite din producţia autohtonă. Din produsele pe care le vor găsi în coş, elevii vor crea preparate, fără să irosească materia primă. La finalul evenimentului, elevilor li se vor explica importanţa conservării mediului înconjurător, respectul faţă de materiile prime folosite, necesitatea orientării către "construirea" unor meniuri echilibrate şi a unui consum responsabil. De asemenea, elevilor le vor fi înmânate diplome de participare şi vor fi degustate preparatele realizate de aceştia", menţionează MADR.