Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Alexe anunţă dezbatere pe un proiect de 580 de milioane de lei pentru instalaţii de reciclare a deşeurilor

Inquam Photos - George Călin
Inquam Costel Alexe

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că luna viitoare va intra în consultare publică un ghid prin care Administraţia Fondului pentru Mediu va investi 580 de milioane de lei în instalaţii de reciclare şi de sortare a gunoiului, astfel încât incidente precum cel de la groapa de gunoi a municipiului Sighişoara să nu se mai repete, potrivit Agerpres.

"Ar trebui să demarăm lucrări de amenajare a gropii de gunoi (de la Sighişoara, n.r.) tocmai pentru a evita pe viitor să avem astfel de evenimente neplăcute, care nu doar poluează atmosfera, dar sunt şi foarte deranjante pentru cei care locuiesc în proximitate şi pentru locuitorii judeţului Mureş. Evident că astăzi autorităţile publice locale şi cel care gestionează depozitul de la Sighişoara trebuie să acţioneze şi va trebui să investească în acest sens. În septembrie va intra în consultare publică ghidul prin care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, va investi 580 de milioane de lei în instalaţii de reciclare, de sortare şi sper ca şi judeţul Mureş să fie printre beneficiari, astfel încât să nu mai ajungă la groapă toate aceste deşeuri", a declarat Costel Alexe.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

În ultima lună, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş au intervenit în repetate rânduri pentru stingerea incendiilor izbucnite la groapa de gunoi a municipiului Sighişoara.

Cel mai mare incendiu, care a necesitat alertarea populaţiei prin sistemul RO-ALERT, a izbucnit în data de 6 august şi a cuprins o suprafaţă de circa 400 metri pătraţi şi a durat 5 zile până a fost lichidat, timp în care s-a acţionat continuu cu 4 autospeciale cu apă şi spumă, o motopompă remorcabilă şi peste 130 de cadre militare de la Detaşamentul Sighişoara, Detaşamentul Târgu Mureş şi Secţia Târnăveni.

În urma poluării produse, prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a anunţat că s-a decis suspendarea temporară a activităţii la groapa de gunoi de la Sighişoara pentru luarea unor măsuri de prevenire.

Primăria Sighişoara a precizat ulterior că deşeurile colectate de la populaţia Sighişoarei ar urma să fie transportate la Depozitul de la Sânpaul, fără ca aceste costuri să se regăsească în factura sighişorenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.