Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul american al Apărării acuză Rusia că este un 'obstacol' în calea păcii în Ucraina și că destabilizează regiunea Mării Negre

politico.eu
Lloyd Austin

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin acuză Rusia de faptul că este un ”obstacol” în calea păcii în Ucraina şi de faptul că destabilizează regiunea Mării Negre, relatează AFP.

”Îndemnăm Rusia să pună capăt ocupaţiei Crimeei şi să înceteze să prelungească Războiul din estul Ucrainei şi activităţile destabilizatoare la Marea Negră şi la frontierele ucrainene”, a declarat Lloyd Austin, conform news.ro.

”Rusia a început acest război şi Rusia este un obstacol în calea soluţionării paşnice” a conflictului, a acuzat el în cadrul unei reuniuni, la Kiev, cu omologul său ucrainean Andrii Taran.

În Ucraina are loc, din 2014, un război cu separatişti proruşi, consideraţi ca manipulaţi de Moscova. Acest război, care a izbucnit la câteva săptămâni după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia s-a soldat cu peste 13.000 de morţi.

Lloyd Austin se află într-o vizită în regiunea Mării Negre.

El a vizitat luni Georgia, altă fostă republică sovietică care vrea, la fel ca Ucraina, să adere la NATO.

El se află miercuri în România, un stat membru NATO.

El a apreciat marţi că acest turneu este important în vederea unei consolidări a cooperării ţărilor din regiune împotriva activităţilor Rusiei.

”Această regiune rămâne crucială pentru noi”, a subliniat el, în contextul în care mai multe ţări occidentale sunt îngrijorate de un dezinteres tot mai mare al Washingtonului faţă de Bătrânul Continent, în favoarea regiunii indo-pacifice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.