Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul american al apărării îl refuză din nou pe Zelenski: 'Înseamnă că ești într-un conflict cu Rusia. Nu vom face asta'

politico.eu
Lloyd Austin

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a reiterat că Statele Unite nu vor impune închiderea spațiului aerian al Ucrainei, deoarece „o zonă de interdicție aeriană înseamnă că ești într-un conflict cu Rusia”.

„Din perspectiva SUA, președintele nostru, președintele Biden, a fost clar că nu vom avea forțe americane care să lupte în Ucraina. Acestea fiind spuse, vom face tot ce ne stă în putință pentru a sprijini Ucraina în eforturile lor de a-și apăra teritoriul”, a spus Austin la Bratislava, Slovacia, după întâlnirea cu omologul său slovac, potrivit CNN.

„Am mai spus că aplicarea unei zone de excludere a zborului înseamnă de fapt că ești în luptă, te lupți cu Rusia și acesta este unul dintre lucrurile pe care le-am spus, că președintele nostru a spus că nu vom face acest lucru, nu ne vom implica într-un conflict cu Rusia”, a spus el.

„O zonă de excludere a zborului înseamnă că ești într-un conflict cu Rusia. Deci, din perspectiva SUA, din nou, poziția noastră rămâne că nu vom face asta”, a continuat el.

Austin a adăugat că forțele ucrainene au folosit cu succes sisteme de apărare aeriană pentru a descuraja atacurile din Rusia.

„Deci scopul nostru a fost să continuăm să consolidăm acele lucruri care au funcționat pentru forțele ucrainene”, a spus el, adăugând că SUA vorbesc cu aliații pentru a oferi sprijin.

În discursul său de ieri către Congresul SUA, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat recunoștința față de Biden pentru ajutorul oferit de SUA până acum, dar a susținut că este nevoie cu disperare de mai multă asistență. Zelensky a reiterat în mod special solicitările ca SUA să ajute la aplicarea unei zone de excludere a zborurilor în Ucraina pentru a proteja civilii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.