Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul american al justiţiei refuză să participe la o audiere privind raportul Mueller

fox news
bill barr

Ministrul american al justiţiei, Bill Barr, a anunţat miercuri că nu se prezenta joi la o audiere parlamentară privind modul în care a gestionat raportul de anchetă asupra ingerinţelor ruse în alegerile prezidenţiale din 2016, lăsând să se întrevadă o dispută aprigă cu democraţii în Congres, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ministrul a refuzat, de asemenea, să predea Comisiei juridice a Camerei Reprezentanţilor o versiune necenzurată a raportului procurorului Robert Mueller, a anunţat preşedintele democrat al acesteia, Jerry Nadler, ameninţând că îi va trimite o somaţie să se prezinte la audieri dacă negocierile se vor încheia fără rezultat în următoarele zile. 

Bill Barr a fost audiat miercuri de o comisie a Senatului pe aceeaşi temă "timp de peste cinci ore", a subliniat o purtătoare de cuvânt a Departamentului Justiţiei. 

Senatul se află sub controlul republicanilor, iar democraţii sunt majoritari în Camera Reprezentanţilor.

Citește și: Theresa May dă șanse unei prelungiri a negocierilor acordului Brexit

Jerry Nadler a introdus condiţii "inedite şi inutile" în derularea audierii prevăzute joi în Cameră, la care ministrul se prezenta "de bunăvoie", a afirmat purtătoarea de cuvânt. Este vorba în special de a permite asistenţilor parlamentari, pe lângă congresmeni, să îi adreseze întrebări ministrului. 

"Ministrul rămâne dispus să răspundă direct la întrebările membrilor" comisiei "în legătură cu raportul", a subliniat purtătoarea de cuvânt. 

Bill Barr "încearcă să şantajeze comisia pentru ca aceasta să nu facă tot ce credem că este mai bine pentru a obţine informaţiile de care avem nevoie", şi-a exprimat indignarea Jerry Nadler în faţa presei. "Nu putem permite administraţiei (Trump) să dicteze Congresului cum să funcţioneze", a mai spus responsabilul democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.