Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării, solicitare fermă către statele NATO, de teama Rusiei: 'Moscova continuă militarizarea excesivă a Peninsulei Crimeea'

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, marţi, că la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, România a militat ca pe agenda Summit-ului NATO din luna iulie chestiunea securităţii la Marea Neagră să fie abordată separat, ”în contextul în care Federaţia Rusă continuă militarizarea excesivă a Peninsulei Crimeea”. Fifor a afirmat că situaţia ”stârneşte preocupare”.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă concluziile în urma participării la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO.

Citește și: Dezvăluiri înfiorătoare: Ce șanse ar avea România în cazul unui război la Marea Neagră

”România a militat pentu ca, pe agenda Summitului NATO, chestiunea securităţii de la Marea Neagră să  fie o chestiune separată, astfel încât agenda să conţină un capitol separat. Am accentuat în toate întâlnirile pe care le-am avut faptul că în momentul de faţă România este cel mai important actor la Marea Neagră, cel mai important furnizor de securitate, asta în contextul în care situaţia nu se îmbunătăţelte şi continuă să capete noi valenţe, în contextul în care Federaţia Rusă continuă militarizarea excesivă a Peninsulei Crimeea”,, a declarat Mihai Fifor

Potrivit acestuia, în momentul de faţă România este una dintre cele 6 ţări care alocă 2% din BIP în cadrul Alianţei, lucruri apreciate, ”considerându-se că România este cel mai improtant aliat în zona Mării Negre”.

Întrebat cât de ameninţătoare este în prezent situaţia de la Marea Neagră, ministrul Apărării a precizat că ”nu e un secret pentru nimeni, Rusia continuă să se consolideze şi să se înarmeze în Peninsula Crimeea” şi a menţionat că acest lucru ”stârneşte preocupare”.

Citește și: Responsabilitatea revocării lui Kovesi, pe umerii unui singur om. Ordinul lui Dragnea în PSD, dezvăluit de Codrin Ștefănescu

”Trebuie să fim atenţi şi să păstrăm poziţia de descurajare prin prezenţa miliară”, a subliniat Mihai Fifor, potrivit News.ro.

Următorul summit NATO va avea loc în perioada 11 - 12 iulie 2018, la noul cartier general al NATO din Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.