Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr: România poate fi un hub-cheie pentru investițiile americane în regiune

Ministerul Apărării Naționale
Angel Tîlvăr Marcel Ciolacu

România își dorește să extindă colaborarea cu firme americane din domeniul apărării, precum Lockheed Martin și poate fi un hub-cheie pentru investițiile americane în regiune.

”Am participat, astăzi, alături de premierul Marcel Ciolacu, la o discuție cu reprezentanții companiei Lockheed Martin privind dezvoltarea capabilităților din industria de apărare, prin transferul de tehnologie la cele mai înalte standarde în România.

Am mulțumit reprezentanților acestei companii pentru colaborarea excelentă avută cu Ministerul Apărării din România și Ministerul Apărării din Regatul Țărilor de Jos în procesul de operaționalizare a Centrului European de Instruire F-16 din România, prin asigurarea sprijinului tehnic necesar instruirii piloților pentru operarea avioanelor F-16.

Tot astăzi, am discutat cu Mike Rogers și Adam Smith, co-președinții Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților a SUA, despre evoluțiile de securitate de pe flancul estic al NATO și consolidarea posturii aliate în regiunea Mării Negre, importanța unei strategii a SUA pentru această regiune și nevoia susținerii creșterii prezenței militare în România.

Am transmis că România este un aliat angajat în asigurarea securității nu doar la nivel regional, ci și global, prin participarea Armatei României la misiuni și operații în Africa și Balcanii de Vest.

De asemenea, am evidențiat angajamentul țării noastre de a asigura o finanțare adecvată pentru apărare, prin alocarea a 2,5% din PIB în 2023 și continuarea acestui nivel de ambiție pentru a derula procesul de modernizare a armatei, punând accent pe tehnologie și inovație.

Am concluzionat că, în contextul unor multiple conflicte în desfășurare, menținerea unității aliate este esențială pentru a proteja securitatea, valorile comune și democrația.”, susține ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, într-un comunicat remis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.