Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul apărării din germania demite un oficial militar în legătură cu practici de hărţuire

germania

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a demis un oficial militar de top în legătură cu practici de hărţuire care ar fi avut loc în landul Turingia de estul ţării, a confirmat miercuri ministerul său, potrivit DPA.

Walter Spindler, responsabil cu programele de antrenament militar din Bundeswehr, "nu mai este în funcţie" şi va fi înlocuit de generalul de brigadă Norbert Wagner, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Revista Spiegel a relatat miercuri că au existat încă din 2016 informaţii privind comportamente necorespunzătoare şi că doi sergenţi din armată au fost acuzaţi că "i-au atacat verbal, i-au supus unor pedepse şi i-au umilit cu regularitate" pe soldaţi în timpul antrenamentelor în oraşul Sondershausen. Conform plângerilor transmise ataşatului militar al parlamentului german, împotriva cadeţilor erau folosiţi termeni precum 'gunoi genetic' şi alte afirmaţii ofensatoare. Soldaţii au fost de asemenea supuşi unor pedepse precum alergări de anduranţă care au dus la cazuri de prăbuşire fizică, anunţă Agerpres.

Conform Spiegel, aceste practici nu au fost investigate corespunzător, iar demiterea lui Spindler urmăreşte să deschidă calea pentru o nouă anchetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.