Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării din Ucraina avertizează: Există riscul unui atac nuclear din partea Rusiei

The New Geopolitics Research Network
arme nucleare tactice

''Există întotdeauna riscul ca Rusia să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei. Cu toate acestea, trebuie să ne punem întrebarea cu privire la calitatea acestor arme'', anunţă Agenţia de presă RBC, informează Rador.

"Întotdeauna există riscuri. Având un astfel de vecin cu potențial nuclear, există întotdeauna posibilitatea ca acesta să devină psihotic", a mai spus Reznikov. Totodată, ministrul nu se angajează să evalueze modul în care este posibil un astfel de pas din partea Kremlinului, menționând că Federația Rusă are transportatori de arme nucleare (Iskander, Kalibr și avioane).

"Am avut în trecut o discuţie cu cel de-al doilea președinte al Ucrainei, Leonid Kucima, care deja finaliza transferul de arme nucleare către Rusia. El și-a amintit că, chiar dacă acest potențial nuclear nu ar fi fost dat Rusiei, el expira în 1997 şi trebuia dezafectat. Toate au fost date Rusiei, așa că întrebarea este următoarea: care este starea acestor deşeuri din Rusia? a subliniat Reznikov.

De asemenea, ministrul Apărării a reamintit faptul că rachetele ucrainene Satana din Rusia sunt încă în dotare, în serviciu. "Le-am fabricat acum mai bine de 40 de ani şi ne punem întrebarea: cine le întreţine, după ce documente și câți ani au acești ingineri... Prin urmare, poți apăsa butonul, dar ele pot să se declanşeze chiar acolo, la ei ", a adăugat Reznikov. Amintim că recent președintele rus Vladimir Putin, în discursul său, a amenințat țările occidentale că va folosi arme nucleare, menționând că nu blufează. După cum a declarat Mihail Honciar, expert în relații internaționale pe probleme de energie și securitate din Ucraina, pentru Agenţia de presă RBC-Ucraina, astfel de amenințări din partea Moscovei sunt mai mult ca o testare a terenului Occidentului şi nu reprezintă o reală pregătire pentru un asemenea pas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.