Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării explică ce i se reproșează, de fapt, Șefului Statului Major al Armatei: Mă așteptam să spună că astfel de discuții noi n-am avut niciodată

gabriel les

Un adevărat război s-a iscat între președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării, Gabriel Leș, asta după ce ministrul l-a vrut înlocuit pe șeful Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, în timp ce Iohannis i-a prelungit mandatul. Gabriel Leș susține că se aștepta ca Nicolae Ciucă să iasă public și să nege faptul că miza schimbării sale din funcție este un control mai direct al coaliției de guvernare asupra achiziției corvetelor.

Citește și: Jocuri guvernamentale: Noul prefect al Capitalei, consilierul șefului PSD București

„Nici ministrul, și nici șeful Statului Major al Apărării nu are atribuții directe în înzestrare. Sunt beneficiarii, care își fac documentele care țin de necesitățile lor de înzestrare, de capabilitățile de care au nevoie, le pun la dispoziția Departamentului pentru armamente, care este autoritatea contractantă, împreună cu Romtehnica, care este societate în cadrul MApN. Astăzi, ca ministru al Apărării, nu sunt în situația în care să forțez secretarul de stat pentru armamente să facă într-un anumit fel sau în alt fel, să ducă licitația într-un anumit fel sau în alt fel, pentru că cei care stabilesc cerințele operaționale sunt cei tehnici, care vin și spun vreau șenilatul care să facă treaba asta, vreau avionul care să zboare așa și să aibă armamentul așa. Nu face nici ministrul și nici șeful Statului Major al Apărării, ci sunt anumite documente care se aprobă în colegiul Ministerului, după ce trec o sumedenie de astfel de etape”, a spus ministrul Apărării, la Digi 24.

Gabriel Leș susține că au apărut tot felul de scenarii în public și se aștepta ca Nicolae Ciucă să vină cu o dezmințire.

„Ceea ce regret e că au apărut astfel de scenarii și mă așteptam ca să iasă domnul general Ciucă și să spună că astfel de discuții noi n-am avut niciodată. De bine de rău, am fost și secretarul Ministerului Apărării Naționale și am mai fost ministru și n-am avut niciodată nici divergențe, nici discuții pe înzestrare în sensul cu cine să facem comisioane sau alte lucruri urâte care s-au spus. Încă ceva, sunt instituții care se ocupă cu astfel de lucruri și n-am nicio problemă, stau extrem de liniștit”, a adăugat Gabriel Leș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.