Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării explică rolul soldaților NATO în România: 'Trupele nu sunt destinate să atace Rusia, ci sunt în scop defensiv'

Twitter
Vasile Dîncu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a explicat, la Digi24, ce vor face soldații NATO care o să fie trimiși în România. El a dat asigurări că soldații NATO nu vin să atace Rusia, ci să apere țara noastră în cazul unui atac.

„Aceste grupuri de luptă vin după summitul NATO. Avem o colaboare și un parteneriat foarte bun cu NATO și UE. (...) Este unul din marile câștiguri. Asta înseamnă că România va avea în jur de 1000 de soldați. Nu e precis. Ține și de specializarea militarilor. Vor intra în sistemul de colaboare cu Armata Română. Ce vor face ei aici? Aplicații comune, cu celelalte forțe ale NATO, vom lucra la diverse strategii. Nu sunt destinate să atace Rusia, ci sunt în scop defensiv. (...) Vom avea un surplus de militari în România, tocmai ce a cerut țara noastră”, a spus Vasile Dîncu.

Context

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a anunțat că alianța va înființa patru noi grupuri de luptă în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia. Crearea grupului de luptă din România a fost agreată la scurt timp după începerea războiului din Ucraina. Grupurile de luptă ale NATO sunt forțe de reacție rapidă, puternic dotate tehnic, care au la comandă câte una dintre marile puteri ale Alianței și care sunt compuse din trupele integrate ale mai multor țări aliate (multinațional), totalizând, în general, între 1.000 și 1.500 de militari, aflate în țările din zona cea mai aproape de Rusia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.