Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării, întrevedere cu omologul polonez

www.aktual24.ro
Gabriel Leș MApN

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a avut o întrevedere cu omologul polonez, Antoni Macierewicz, în marja reuniunii miniştrilor apărării din statele membre NATO, context în care oficialul străin a acceptat invitaţia de a efectua o vizită oficială în România în această primăvară. 

Potrivit unui comunicat al MApN, transmis AGERPRES, întrevederea, desfăşurată miercuri, a reprezentat un bun prilej pentru aprofundarea dialogului în contextul Parteneriatului strategic dintre România şi Polonia, pe subiecte legate de cooperarea bilaterală în domeniul apărării şi în cadrul aliat.

Percheziții de AMPLOARE în Capitală și 3 județe din țară


"Ministrul român al Apărării a subliniat importanţa coordonării eforturilor pentru implementarea deciziilor Summitului de la Varşovia, în special în ceea ce priveşte prezenţa înaintată aliată pe teritoriul celor două ţări. În acest sens, a fost convenită intensificarea contactelor la nivel militar pentru transpunerea eficientă în practică a angajamentelor de participare reciprocă la structurile aliate găzduite de România şi Polonia, constând în subunităţi militare şi ofiţeri de stat major", se arată în comunicat. 

Conform sursei citate, în domeniul cooperării bilaterale cei doi miniştri au evidenţiat angajamentul de utilizare la maxim a cadrului oferit de Parteneriatul strategic pentru intensificarea relaţiilor în domeniul apărării, în special prin participarea la exerciţii multinaţionale şi la alte activităţi practice de instruire a forţelor, precum şi în domeniile informaţiilor militare, forţelor aeriene şi apărării împotriva rachetelor balistice. 

"Polonia a reconfirmat angajamentul de dislocare în ţara noastră, în cursul anului viitor, a unor aeronave de luptă pentru a participa la misiuni de poliţie aeriană şi la activităţi de pregătire în comun cu Forţele Aeriene Române. În context, a fost evidenţiată colaborarea intensificată la nivelul Centrelor de Excelenţă NATO din cele două ţări", informează comunicatului. 

MApN precizează că, în scopul discutării şi avansării proiectelor practice de cooperare bilaterală, ministrul polonez a răspuns favorabil invitaţiei de a efectua o vizită oficială în România, în primăvara acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.