Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș: 'Macedonia de Nord va deveni în curând al 30-lea membru cu drepturi depline din NATO'

gabriel les

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a avut, marți, o întâlnire oficială cu omologul său din Republica Macedonia de Nord, Radmila Šekerinska-Jankovska, la București. După întâlnire, Leș a precizat că Macedonia de Nord a făcut demersuri importante pentru aderarea la NATO, anunță MEDIAFAX.

Citește și: FBI intervine direct în cazul Caracal! Doi agenți l-au ‘luat tare’ pe Gheorghe Dincă

„Întâlnirea de astăzi (marți, n.r) ne-a oferit oportunitatea de a discuta atât despre cooperarea bilaterală şi regională, cât şi despre colaborarea în cadrul NATO şi al Uniunii Europene (…)

Am felicitat-o pe doamna ministru pentru finalizarea cu succes a demersurilor de aderare la NATO, cea mai puternică alianță politico-militară din istoria lumii, în care Republica Macedonia de Nord va deveni, în curând, cel de-al 30-lea membru cu drepturi depline. Faptul că vom fi 30 de aliați în cadrul NATO va face Alianța mai puternică și va contribui, în mod sigur, la îmbunătăţirea mediului de securitate din regiunea Balcanilor”, aprecizat, marți, Gabriel Leș.

Ministrul român al Apărării a mai precizat faptul că a discutat cu omologul său și despre continuarea colaborării în domeniul informaţiilor pentru apărare, pe spaţii şi tematici de interes reciproc precum situaţia de securitate din regiunea Balcanilor de Vest, dar și despre fenomenul migraţiei.

Citește și: Dezvăluire scandaloasă. Copilul din România, închiriat unui neamț, pentru a fi abuzat sexual

„De asemenea, am evidenţiat sprijinul constant al României pentru eforturile de integrare euro-atlantică a Republicii Macedonia de Nord, cu accent pe domeniile planificare strategică, instrucţie şi doctrină, logistică, resurse umane, comunicaţii şi informatică, cât şi pentru consolidarea cooperării în cadrul Procesului reuniunilor miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est, a cărei reuniune o vom găzdui aici la București între 15 și 17 octombrie, precum şi în cadrul Brigăzii din Sud-estul Europei (South-Eastern Europe Brigade - SEEBRIG)”, a mai declarat Leș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.