Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut o întrevedere cu ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith

rfi.ro
Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut, luni, la sediul MApN, o întrevedere cu ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith, discuţiile vizând evoluţiile de securitate din regiunea Mării Negre şi războiul din Ucraina, precum şi deciziile aliate majore.

Potrivit unui comunicat al MApN, Dîncu şi Smith au vorbit despre anunţul preşedintelui SUA, Joe Biden, de la Summitul NATO de la Madrid, care vizează în mod direct şi România, referitor la întărirea prezenţei forţelor americane, precum şi despre cooperarea bilaterală în domeniul Apărării.

Vasile Dîncu a apreciat angajamentul "îndelungat" şi "solid" al SUA în vederea asigurării securităţii în zona Mării Negre, în special în această perioadă "complicată", punctând, în acest context, prezenţa consolidată a militarilor americani în România, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

El a reiterat importanţa anunţului preşedintelui american privind dislocarea suplimentară de efective militare americane în România la nivelul unei brigăzi de luptă, ca parte a unui efort mai amplu privind prezenţa SUA în Europa, menţionând efortul şi contribuţia de până acum în sprijinul securităţii României şi a posturii colective la Marea Neagră.

Discuţiile au vizat şi adoptarea noului Concept Strategic al Alianţei Nord-Atlantice în care sunt menţionate importanţa regiunii Mării Negre, precum şi sprijinul pentru partenerii estici, Ucraina, Georgia şi Republica Moldova.

Cei doi oficiali au apreciat că este nevoie de continuarea eforturilor de sprijinire a Ucrainei, atât în ceea ce priveşte asistenţa acordată în funcţie de evoluţiile situaţiei de securitate, cât şi ajutorul pentru refugiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.