Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării Naţionale vrea revizuirea cadrului legislativ în domeniul securităţii naţionale

Inquam Photos / George Calin
armata romana

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedinţii celor două Comisii ale Parlamentului pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională senatorul Nicoleta Pauliuc şi deputatul Constantin Şovăială, cu care a discutat despre evaluarea şi revizuirea cadrului legislativ din domeniul securităţii naţionale, informează Agerpres.

"Agenda întâlnirii cu cei doi preşedinţi ai Comisiilor pentru apărare a cuprins discuţii despre iniţiativele legislative susţinute de MApN, care se află în dezbatere parlamentară, despre proiectele legislative pe care ministerul le are în pregătire, precum şi despre unele acţiuni de informare şi documentare la care ar putea participa membrii acestor două comisii. Ministrul Ciucă a solicitat sprijinul celor doi parlamentari pentru a institui un 'mecanism transparent de consultare pe domeniile care ţin de apărarea şi securitatea României, la care să contribuie experţi din toate instituţiile şi din toate mediile politice', subliniind că este necesară evaluarea şi revizuirea cadrului legislativ din domeniul securităţii naţionale", se arată în comunicatul menţionat.

Potrivit sursei citate, senatorul Nicoleta Pauliuc a subliniat necesitatea obţinerii consensului politic pe diferitele proiecte legislative care privesc securitatea naţională, astfel încât România să poată asigura şi garanta cetăţenilor săi un climat de securitate.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

În discuţiile legate de iniţiativele legislative, ministrul Apărării Naţionale a cerut sprijinul celor doi parlamentari pentru a adopta, în regim de urgenţă, proiectul de lege pentru înzestrarea Forţelor Navale Române cu un sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă.

"De asemenea, ministrul Ciucă a solicitat şi obţinut sprijinul deputatului Constantin Şovăială pentru dezbaterea şi aprobarea în Comisia pentru apărare din Camera Deputaţilor, a PL-x nr. 199/2020, Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat", se mai arată în comunicatul MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.