Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vorbit cu militari aflaţi în teatrele de operaţii: 'Vă aşteptăm sănătoşi acasă, cu misiunile îndeplinite'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi locţiitorul şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, au discutat, sâmbătă, cu ocazia Zilei Naţionale a României, în cadrul unei videoconferinţe desfăşurate la sediul MApN, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în teatrele de operaţii din Afganistan, Bosnia şi Herţegovina, Polonia, precum şi în Republica Mali, anunță AGERPRES.

''Militarii români au prezentat analiza situaţiei de securitate din zonele de responsabilitate, stadiul de îndeplinire a misiunilor şi au raportat că starea de sănătate şi nivelul moralului personalului sunt foarte bune'', precizează MApN într-un comunicat transmis AGERPRES.

Ministrul Nicolae Ciucă a mulţumit militarilor pentru felul exemplar de acţiune în cadrul misiunilor internaţionale şi le-a urat ''La mulţi ani!'' celor care îşi sărbătoresc ziua onomastică de Sf. Andrei.

Citeşte şi: VIDEO Imagini absolut ȘOCANTE din vasul în care 14.000 de oi au fost LĂSATE captive vreme de 3 zile de autoritățile române

''Ziua Naţională a României este sărbătoarea tuturor românilor, o zi în care cinstim trecutul glorios al Armatei noastre, în care preţuim prezentul şi ne gândim cu speranţe la viitor. Ţara datorează, în egală măsură, respect şi gratitudine tuturor militarilor din Armata României aflaţi în misiune în teatrele de operaţii internaţionale. Vă asigur, dragi camarazi, de întreaga noastră preţuire şi vă aşteptăm sănătoşi acasă, cu misiunile îndeplinite, aşa cum ne-aţi obişnuit, la standarde impecabile. Vă dorim ca Ziua Naţională a României să vă dea imbold pentru a trece peste toate încercările şi vă asigurăm că suntem mereu cu gândul la voi şi la familiile dumneavoastră. Vă mulţumesc, dragi colegi, pentru seriozitatea cu care vă îndepliniţi misiunile!'', a transmis ministrul militarilor aflaţi misiuni, în afara graniţelor ţării, mulţumindu-le, totodată, pentru modul în care îşi fac datoria faţă de ţară, departe de familii, şi asigurându-i de tot sprijinul din partea ministerului.

De asemenea, ministrul Ciucă a ţinut să-i transmită cele mai calde urări generalului de brigadă Dorin Toma, Senior naţional Reprezentativ în Teatrul de Operaţii Afganistan, care sâmbătă îşi sărbătoreşte ziua de naştere alături de camarazii săi.

La rândul său, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-a felicitat pe militari şi a ţinut să precizeze că este pentru prima dată când participă la o astfel de activitate de partea cealaltă a legăturii, precizează MApN.

Echipa de conducere a MApN nu i-a uitat nici pe militarii Batalionului 495 Infanterie Căpitan Ştefan Soverth, batalion care sărbătoreşte 29 de ani de la înfiinţare, şi le-a mulţumit acestora pentru dedicaţia cu care îşi fac datoria şi pentru lungile perioade petrecute în unitate sau în misiuni, departe de cei dragi.

În anul 2019, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 690 de militari, aproximativ 120 de militari (piloţi, personal tehnic şi medical) în cadrul Detaşamentului ''Carpathian Pumas'', aflaţi în Republica Mali pentru executarea unei misiuni sub mandat ONU, alţi aproximativ 250 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni, menţionează MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.