Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării: 'Prin alocarea a două procente din PIB pentru Apărare în 2017 şi 2018 suntem pe drumul cel bun'

gabriel les

PlayPrin alocarea a două procente din PIB pentru Apărare în 2017 şi 2018 suntem pe drumul cel bun, a declarat luni, la bilanţul activităţii pe anul trecut a Statului Major al Forţelor Terestre, ministrul Gabriel Leş, potrivit agerpres.ro.

Citeşte şi: Schimbări MAJORE pentru aplicația WhatsApp: 'Impunem o limită de cinci mesaje, la nivel global'

El a dat asigurări că alocarea a 2% din PIB pentru sistemul militar românesc va continua şi prin Legea bugetului de stat pe 2019.

"Anul 2018 a fost, pentru Armata României, unul plin de provocări, în care obiectivele principale au fost circumscrise continuării consolidării capacităţii de apărare a ţării, atât prin măsurile luate în domeniul înzestrării, cât şi în cel al pregătirii şi instruirii trupelor. Este de datoria noastră să avem un sistem militar performant, capabil să se adapteze la contextul regional de securitate, şi considerăm că, prin alocarea a două procente din PIB pentru Apărare în 2017 şi 2018 suntem pe drumul cel bun. Pot să vă spun cu certitudine că acest trend va fi continuat şi în 2019", a afirmat Leş.

Referindu-se la recunoaşterea României ca un partener credibil în cadrul NATO şi UE, ministrul Apărării a menţionat că a fost acceptată propunerea ţării noastre de a găzdui un comandament NATO de nivel corp de armată.

"Această nouă structură, alături de cele deja existente, confirmă rolul esenţial al României, alături de Polonia, pe flancul estic al Alianţei. Prin modul în care şi-au îndeplinit misiunile curente, prin participarea la exerciţii naţionale şi internaţionale, printre care s-au numărat Dacian Lancer 18, Scorpions Fury 18, Sarmis 18, Wind Spring 18, Justice Sword 18, militarii din Forţele Terestre au demonstrat că au o pregătire foarte bună şi o colaborare excelentă cu colegii din Armatele ţărilor partenere", a precizat oficialul MApN.

Acesta a apreciat prestaţia excelentă a militarilor Forţelor Terestre în misiunile din teatrele de operaţii care "reprezintă cel mai important vector de imagine al ţării noastre în lume", considerând că, "prin misiunile îndeplinite impecabil, România demonstrează încă o dată că este un partener serios, credibil şi predictibil în comunitatea internaţională, un real generator de securitate şi stabilitate".

Statul Major al Forţelor Terestre a avut luni şedinţa de autoevaluare a activităţii pe anul 2018, la care au fost prezenţi şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, şi secretarul de stat Andrei Ignat.

Potrivit unui comunicat al MApN, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu, a prezentat modul de îndeplinire a misiunilor acestei categorii de forţe, problemele curente, dar şi priorităţile pentru 2019.

"Anul 2018 a fost unul plin de realizări pentru Forţele Terestre Române, în principalele noastre domenii de responsabilitate. În an centenar, doar dacă ne referim la cele două certificări ale structurilor NATO din ţara noastră - Comandamentele Multinaţionale ale Diviziei Sud-Est, respectiv Comandamentul Brigăzii Sud-Est - sunt împliniri de care suntem tare mândri", a apreciat şeful SMFT.

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a transmis mulţumiri personalului din Forţele Terestre Române pentru modul în care şi-a desfăşurat activitatea pe parcursul anului 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.