Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apelor și Pădurilor anunță finalizarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase

Ioan Denes

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că ministerul este într-o fază avansată de a finaliza regulamentul de valorificare a masei lemnoase, astfel încât lemnul de foc să rămână la dispoziţia populaţiei.

"În data de 23 august s-a promulgat modificarea Codului silvic. Lucrăm şi suntem într-o fază înaintată de a finaliza regulamentul de valorificare a masei lemnoase din pădurile statului şi din pădurile domeniului public al localităţilor. Pe acest regulament am făcut precizarea foarte clară că lemnul de foc, conform legii, trebuie să rămână în continuare la dispoziţia populaţiei. Pentru că lemnul nu este numai o resursă economică, ci şi are şi o componentă socială. Oamenii din România trebuie să aibă acces la această resursă. Modificarea Codului silvic a avut în vedere două elemente: unu - punerea pe piaţă a întregii cantităţi de masă lemnoasă care este aprobată pentru a fi exploatată şi doi - această masă lemnoasă să nu rămână prin depozite ca să putrezească într-un timp nedefinit. Modificarea Codului în acest sens a prevăzut ca acest volum lemnos să poată fi scos pe piaţă, să poată fi valorificat şi pe picior, adică să meargă agentul şi să facă exploatarea la produse accidentale şi pe picior, cu condiţia ca lemnul de foc să fie pus la dispoziţia populaţiei", a explicat ministrul.

O delegaţie de la Ministerul Apelor şi Pădurilor a efectuat joi şi vineri o vizită în judeţul Bihor, fiind verificat în teren stadiul de execuţie al mai multor lucrări hidrotehnice de investiţii derulate de minister prin Administraţia Bazinală Crişuri (ABA) Oradea.

Ministrul Ioan Deneş a prezentat vineri, într-o conferinţă de presă alături de conducerea judeţului, cele 23 de proiecte derulate în Bihor, în valoare totală de 1,9 miliarde de lei, apreciind ABA Crişuri ca fiind "campioni la investiţii" şi "cea mai harnică administraţie bazinală din cele 11 administraţii bazinale la nivel naţional".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.