Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, la moțiunea liberalilor: ’În lipsa faptelor, orice spuneți este apă de ploaie’

Inquam Photos/ Octav Ganea
Parlament pnl motiune

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, că liberalii ar trebui să aibă pe cizme noroiul cu care împroașcă instituția pe care o conduce, precizând că, în lipsa faptelor, orice acuzație aduce PNL este „apă de ploaie”, informează Mediafax.

„Stimați colegi liberali, e responsabilitatea noastră să rezonăm la problemele cu care se confruntă românii care ne-au votat și avem obligația să fim între ei atunci când trec prin clipe dificile, în cizme, în ploaie și în noroi. Nu să ne facem că suntem îngrijorați de soarta românilor stând la căldurică, îmbrăcați la patru ace și încălțați cu pantofi de lac. Dragi liberali, noroiul cu care încercați să aruncați azi în acivitatea Ministerului pe care îl conduc, era mai bine să îl fi avut pe cizme, ca și mine. Atunci când cei care se luptau să salveze agoniseala de o viață ajutați de pompieri, de jandarmi și de muncitori administrațiilor bazinale de apă, ba chiar și de preoții satelor, în lipsa faptelor dumneavoastră, orice spuneți este apă de ploaie”, a afirmat ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în plenul Camerei Deputaților, în timpul dezbaterilor pe moțiunea simplă inițiată de PNL împotriva acestuia.

Ministrul a susținut că de la preluarea mandatului său în funtea Ministerului Apelor și Pădurilor, a vizitat 25 de județe, unele afectate de inundații.

„Parlamentul mi-a acordat un vot de încredere și de nouă luni am onoarea să fac parte din Cabinetul Dăncilă. Mulți dintre dumnevoastră mă cunoașteți dinainte, datorită activității mele de senator al României, activitate pe care o desfășor de șase ani. Știți că sunt un om provenit din popor și de aceea cel mai bine mă simt în rândul oamenilor simpli, la firul ierbii și nu în birou. De la preluarea mandatului de ministru am făcut vizite în 25 de județe. În unele dintre acestea situațiile grave create de inundații m-au determinat să mă deplasez de două sau de trei ori, uneori în miezul nopții, așa cum s-a întâmplat la Băcel, la Căpeni, Baraolt. Amintesc doar acele localități. În acele clipe teribile pentru mulți dintre concetățenii noștri, dar și în timpul vizitelor de lucru la obiectivele aflate în execuție, la întâlnirile cu autoritățile locale și localnicii afectați de viiturile formate de precipitații istorice, fără precedent, din păcate, nu prea am văzut să fie prezent vreun parlamentar PNL”, a adăugat Deneș.

Demnitarul a precizat că zilele acestea ar fi trebuit să fie într-o inspecție în zona Moldovei, însă este obligat să stea în București pentru un „demers politicianist nefondat” adus de PNL prin inițierea moțiunii simple împotriva acestuia.

„Îmi exprim regretul că nu sunt în aceste zile alături de colegii mei care se află într-o inspecție a lucrărilor hidrotehnice, pe care Ministerul Apelor și Pădurilor le derulează în regiunea Moldovei, în urma adoptării de către Guvern a unor fonduri în regim de urgență, și trebuie să stau în București pentru a răspunde unui demers politicianist nefondat al colegilor liberali. Din păcate, de o bună bucată de timp, programul politic al PNL nu mai conține nimic constructiv, ci doar o serie de acuze, de critici, de blocări și de jigniri care duc dezbinare atât în rândul clasei politice, cât și în rândul cetățenilor, iar acest fapt este cu atât mai dureros și mă mâhnește, cu atât mai mult cu cât se petrece în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri”, a conchis Ioan Deneș, în plenul Camerei Deputaților.

Camera Deputaților dezbate, la ora transmiterii acestei știri, moțiunea simplă inițiată de PNL împotriva ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, intitulată "Stimulat de PSD, fără pic de competență, taie Deneș în păduri și la verzi… și la uscate". Votul moțiunii simple va fi dat în plenul de miercuri al Camerei Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.