Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Bode susține că moțiunea USR nu respectă regulamentul: 'O să explic atât cât pot semnatarii așa-zisei moțiuni să înțeleagă' (Video)

Inquam Photos / George Calin
Lucian Bode

Moțiunea nu are nicio legătură cu regulamentul Camerei, care prevede că o moțiune simplă să fie depusă de un minimum de 50 de deputați, pe chestiuni ce țin de politică internă, ,spune ministrul de Interne, Lucian Bode, înaintea dezbaterii moțiunii simple inițiată de USR și Forța Dreptei.

„Am răspuns astăzi unei solicitări regulamentare, democratice, a Camerei Deputaților și m-am prezentat în fața colegilor deputați să explic atât cât pot semnatarii așa-zisei moțiuni să înțeleagă, care sunt rațiunile în spatele acestui atac politic, concertat, de câteva luni de zile, împotriva mea”, a spus Bode, potrivit Mediafax.

Ministrul de Interne a precizat că este prezent în parlament, deși ar fi trebuit să fie prezent la o activitate comună cu Republica Moldova, în Vama Albița.

„Eu o să le transmit semnatarilor în special a moțiunii punctul meu de vedere, pe fiecare argument pe care ei l-au găsit de cuviință acolo (..) Am constatat că această moțiune nu are nicio legătură cu regulamentul Camerei, care prevede că o moțiune simplă să fie depusă de un minimum de 50 de deputați, pe chestiuni ce țin de politică internă. Ministerul Afacerilor Interne este menționat în această moțiune o singură dată, în schimb numele unui jurnalist și a USR sunt menționate de 12 ori”, mai afirmă Bode.

Parlamentarii USR și Forța Dreptei au depus miercuri o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode: „România merită un negociator în dosarul Schengen care să fie privit cu respect de partenerii europeni”.

„Considerăm că România merită să aibă un șef al polițiștilor care să nu fie hoț și considerăm că România merită un negociator în dosarul Schengen care să fie privit cu respect de partenerii europeni”, spunea Cristian Seidler, deputat USR.

Documentul, intitulat „România merită mai mult decât hoți în funcții publice”, este semnat de parlamentarii USR și partidului Forța Dreptei.

„Scopul prezentei moțiuni este acela de a atrage atenția asupra întârzierii nepermise într-o funcție guvernamentală a unui om care nu o merită, așa cum nu-și merită titlul academic sau respectul oricărui om care a muncit cinstit în această țară. Încă-ministrul de Interne Lucian Bode nu numai că refuză să își asume responsabilitatea pentru propriile fapte, dar, cu un insultător tupeu, încearcă să mute discuția pe un teren al banalelor schimburi de replici politice. În paralel, declanșează o ofensivă juridică dublată de o campanie mediatică menită să prezinte o realitate parțială, mincinoasă și, pe alocuri, de-a dreptul ridicolă”, potrivit textului moțiunii USR și Forța Dreptei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.