Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul brazilian de Externe este favorabil unei alianțe cu NATO

NATO

Ministrul brazilian de Externe, Ernesto Araújo, a afirmat miercuri că potenţiala declarare a ţării sale ca aliat extern al NATO, susţinută de preşedintele american, Donald Trump, este ceva "absolut fundamental" pentru recuperarea capacităţii de apărare a Braziliei, transmite EFE preluată de Agerpres.

"Declararea Braziliei ca aliat preferenţial extra NATO este un lucru absolut fundamental pentru recuperarea capacităţii noastre de apărare şi a industriei noastre de apărare", a declarat Araújo, într-o conferinţă de presă ţinută după revenirea din Statele Unite.

Totodată, el a spus că această apropiere de alianţă va ajuta Brazilia să se impună în plan regional, să fie "un partener major în lume" şi "să-şi îmbunătăţească tehnologia militară şi capacitatea de apărare", aceasta din urmă, în opinia sa, fiind "mult timp" diminuată.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat marţi la Casa Albă, unde l-a primit pe omologul său brazilian, Jair Bolsonaro, că are în vedere primirea Braziliei în NATO.

"Ne vom gândi foarte, foarte serios la asta, fie că este vorba de NATO, fie ceva în legătură cu alianţa", a declarat Trump, adăugând că susţine şi eforturile Braziliei de a adera la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Până acum, singura ţară latino-americană ce s-a alăturat NATO ca "partener global", fără obligaţia de a participa la acţiuni militare, este Columbia, care a primit acest statut în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.