Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul britanic al Finanţelor: 'Nimeni nu ştie cu adevărat cât ar costa M.Britanie un Brexit fără acord'

 Sajid Javid

Ministrul britanic al Finanţelor Sajid Javid a declarat luni la BBC că nu crede că ”cineva ştie cu adevărat” cât ar costa economia britanică un Brexit fără acord (”no deal”), care rămâne, în opinia sa, ”o posibilitate”, relatează AFP, potrivit news.ro.

Un asemenea scenariu ”nu este scenariul nostru preferat” şi ”lucrăm să ajungem la un acord cu partenerii niştri europeni”, însă ”nu putem avea încă o amânare” a Brexitului, a declarat Sajid Javid.

În pofida unei legi adoptate de Parlament care interzice Regatului Unit să iasă din Uniunea Europeană (UE) fără acord şi care prevede că premierul este obligat, în această eventualitate, să ceară o amânare Bruxellesului, Sajid Javid a repetat - fără să dea detalii - că ”noi nu putem avea altă amânare” a Brexitului.

Citește și: Dincă bagă anchetatorii ÎN SPERIEȚI: Criminalul din Caracal are tendințe sinucigașe

”Intenţia legii este clară şi a făcut mai dificil ca Guvernul să obţină un acord decât dorim noi”, dă asigurări ministrul, care adaugă că, cu toate acestea, ”Guvernul va respecta legea”.

Întreprinderile ”vor să ştie că incertitudinea va ajunge la sfârşit”, continuă el. ”Există o posibilitate a unui no deal, iar de aceea noi continuăm să ne pregătim în viteză” în vederea acestei eventualităţi, dă asigurări ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.