Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul britanic de Finanţe amâna prezentarea din toamnă a bugetului

Operation World
Anglia Marea Britanie Scotia

Ministrul britanic de Finanţe Rishi Sunak analizeză posibilitatea de a amâna prezentarea din toamnă a bugetului, dacă Marea Britanie va fi lovită de un al doilea val al epidemiei de coronavirus, a relatat marţi publicaţia Financial Times, citată de Reuters, potrivit news.ro.

În timp ce Sunak este aşteptat să prezinte bugetul conform planificării, luarea în considerare a unei amânări arată anxietatea guvernului faţă de posibilitatea unei creşteri a numărului de cazuri de Covid-19 şi că Exdcutivul este gata să amâne deciziile referitoare la cheltuielile publice mari până după criză.

Citește și: Vasile Blaga îi distruge visul lui Traian Băsescu: NU poate învia vechiul PDL

Potrivit unui studiu publicat săptămâna trecută, Marea Britanie riscă declanşarea unui al doilea val de Covid-19 în iarnă, de două ori mai puternic decât cel iniţial, dacă şcolile vor fi redeschise în totalitate fără o îmbunătăţire a sistemului de testare şi de urmărire a cazurilor de infectare.

Guvernul doreşte ca toţi elevii să revină la şcoală la începutul lunii septembrie, premierul Boris Johnson afirmând că este o prioritate naţională.

În eventualitatea amânării bugetului, probabil până în primăvara anului 2021, Sunak va produce probabil în toamnă ”o mini evaluare a cheltuielilor”, alocând fonduri departamentelor doar pentru un an, potrivit Financial Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.