DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministrul Comănescu a participat la reuniunea CAE unde s-a discutat despre relaţia UE-Africa

04-lazar-comanescu-agerpres

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a participat luni, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe (CAE), în care s-au discutat teme precum relaţia UE-Africa, Republica Democrată Congo şi migraţia.

Potrivit unui comunicat al MAE, miniştrii de Externe au avut o discuţie strategică cu privire la relaţia UE-Africa, în pregătirea Summit-ului din anul 2017, dar şi în contextul implementării Strategiei Globale a UE şi revizuirii strategiilor regionale.

Citește și: Falcă: Îmi asum în parte rezultatele înregistrate de PNL la alegeri

"În intervenţia sa, ministrul Lazăr Comănescu a arătat că identificarea aspectelor de interes comun va trebui să reprezinte baza abordării relaţiei cu statele continentului african, indiferent dacă este vorba de palierul politic, economic sau securitar. A menţionat că acordarea atenţiei prioritare tinerilor constituie o alegere foarte potrivită pentru viitorul Summit, în condiţiile în care aceasta are implicaţii în domenii variate, din perspectivă demografică, economică şi socială. UE dispune de o paletă largă de instrumente şi politici, însă acestea trebuie utilizate de o manieră coerentă, integrată şi echilibrată, a evidenţiat şeful diplomaţiei române", se precizează în comunicat.

Referitor la Congo, miniştrii au analizat evoluţiile recente, inclusiv deteriorarea situaţiei de securitate în contextul tensiunilor provocate de amânarea desfăşurării alegerilor şi au decis impunerea de sancţiuni la adresa persoanelor responsabile de violenţele recente.

MAE menţionează că şefii diplomaţiilor din statele UE au realizat un bilanţ de etapă al cadrului partenerial pe tema migraţiei şi al aplicării deciziilor Summit-ului de la Valletta, în condiţiile publicării la 13 decembrie a raportului Comisiei referitor la stadiul implementării acordurilor cu cele cinci state vizate.

"Rezultatele sunt încurajatoare, dar sunt necesare progrese suplimentare, urmând ca subiectul să fie abordat şi la Consiliul European din 15-16 decembrie", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.

De asemenea, în cadrul dejunului de lucru, miniştrii de Externe au avut un schimb de opinii pe marginea situaţiei preocupante din Siria, insistând asupra aspectelor legate de situaţia umanitară şi de securitate, în special din Alep.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.