Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Comunicațiilor, solicitare către Telekom: 'Le-am spus să revină cu o rectificare în linia prevederilor legale existente; acest lucru nu s-a întâmplat'

Ministerul Comunicatiilor
Alexandru Petrescu

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu, susține că este „surprins de lipsa de rigoare a CEO-ului” unuia dintre cei mai importanți jucători telecom din România și în egală măsură se consideră „îngrijorat”, având în vedere că și statul român are 46% din acțiunile acestei companii.

Citește și: Guvernul a spus 'nu' ofertelor băncilor la licitaţia de luni

„Domnul Miroslav Majoros, in pozitia publica exprimata vineri, 22.02.2019, prin care a explicat impactul colectarii tarifului de monitorizare asupra cifrei de afaceri, a facut declaratii eronate, facand abstractie in mod vadit de prevederile OUG 111/2011 privind aceste aspecte, nemodificate de altfel, prin OUG 114/2018, care ofera posibilitatea operatorilor de a solicita, în vederea determinării tarifului de monitorizare, luarea în considerare a veniturilor rezultate exclusiv din furnizarea de rețele sau de servicii de comunicații electronice, în locul cifrei de afaceri totale. Certificarea acestor venituri se va realiza de către un auditor independent sau de către un expert contabil autorizat potrivit legii, în condițiile stabilite de ANCOM.

Fapt pentru care, exemple precum activități hoteliere sau alte activitati comerciale ce s-au vrut a fi relevante in transpunerea punctului dumnealui de vedere referitor la calculul si impactul tarifului de monitorizare raportat la cifra de afaceri sunt cu atat mai nepotrivite si neconforme cu realitatea.

Am solicitat conducerii Telekom Communications sa revina cu o rectificare in linia prevederilor legale existente, insa acest lucru nu s-a intamplat pana-n prezent. Prin urmare, pentru buna informare a opiniei publice fac eu aceasta rectificare atat de necesara.

Ii recomand CEO-ului Telekom sa fie mult mai riguros in pozitiile publice, mai cu seama atunci cand hotaraste destinul unei companii in care statul roman detine un important pachet de acțiuni”, a spus pe Facebook ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.